Голубовська озвучила найстрашніший з трьох сценаріїв розвитку пандемії (ВІДЕО)

Україна очікує більш важкий період пандемії COVID - експерти. Пандемія коронавірусу може розвиватися за трьома основними сценаріями, з яких другий вважається найбільш вірогідним сьогодні

У лютому Україну чекає більш важкий період пандемії коронавируса. Кількість летальних випадків може збільшитися до 250-400 на добу. Про це заявили лікарі-імунологи, передає "РБК-Україна".

За словами експертів, що захворюваність COVID-19 може стрімкої піти вгору після того, як люди повернуться на роботу, а діти - на навчання. Також побоювання викликають мутації коронавируса в світі.

"Мені здається, що у нас за спиною кращий період розвитку епідемії в зимовому періоді. Попереду можливе ускладнення епідемічної ситуації, яка об'єктивно від нас навіть не залежить - це закони розвитку епідемічного процесу: поширення збудників і закономірний сезонне зростання захворюваності респіраторними інфекціями в лютому", - сказала завідувачка кафедри епідеміології Львівського національного медуніверситету, експерт ВООЗ з реагування на епідемічні загрози Наталія Виноград.

Завідувач лабораторією іммунореабілітологіі Інституту імунології та мікробіології ім. Мечникова Андрій Волянський зазначив, що в останні дні, незважаючи на карантин, в країні почалося зростання числа щодобових летальних випадків.

"Є ризик того, що кількість смертей зросте до 250-400. Це сьогоднішні показники Польщі. Дуже ймовірно, що нас це чекає вже в найближчі тижні", - підкреслив лікар-імунолог.

Нагадаємо, в понеділок, 25 січня, Україна повернулася до адаптивного карантину з обмеженнями "помаранчевого" рівня. "Подробиці" розбиралися, що буде дозволено і заборонено.

В майбутньому коронавірус може розвиватися за 3 сценаріями. Таку заяву зробила лікар-інфекціоніст, позаштатний фахівець Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ) Ольга Голубовська в ефірі телеканалу "Україна 24".


Найстрашніший з яких — щорічне зростання смертності. Найстрашніший з трьох сценаріїв розвитку пандемії. 

Крім того, вона повідомила, що вірус може зникнути сам по собі. Подібний випадок вже був з вірусом SARS-CoV. Але сама фахівець вважає, що швидше за все здійсниться другий варіант розвитку подій.

Через 2 роки після появи вірусу захворювання стане сезонним і найбільшу небезпеку матиме для людей, які знаходяться в зоні ризику — людей похилого віку.

"Одне з неприємних подій — вірус виник від тварин, від кажанів і панголінів. Але зараз він передається від людини до людини. Якщо він почне передаватися від людини до тварини, як з норками сталося, і навпаки, це вже буде зовсім інша історія. І ми вже не зможемо з ним практично впоратися.

Все зоонози викликають дуже важкі форми захворювання. Пам'ятайте пташиний грип? Як поголів'я птахів знищували? Як норок? Тому що це дуже великий ризик", — пояснила Голубовська.

Як повідомляло видання "Коментарі", чому українці бояться робити щеплення проти COVID-19. Українці не хочуть робити щеплення проти коронавірусу, тому що перестали довіряти державним інститутам.Таку заяву зробила лікар-інфекціоніст, позаштатний радник Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) Ольга Голубовська в ефірі телеканалу "Прямий". 

"Люди вважають, що привезуть не ту вакцину. Ось скільки можна витримувати ці нескінченні скандали, що якісь вакцини надходять в регіони простроченими, десь було порушено холодовий ланцюг". 

За матеріалами:  Comments.ua, Подробиці
Добавлено: 26-01-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх