Зеленський підписав указ про введення санкцій проти Росії

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкційні заходи щодо фізичних і юридичних осіб РФ. Хто саме потрапив у список, в Офісі президента України не уточнюють.

Президент України Володимир Зеленський 28 січня підписав указ про введення персональних санкцій щодо юридичних та фізичних осіб Російської Федерації. Указ, який вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 14 грудня 2020 року, опубліковано на сайті Офісу президента.

Санкційного списку на сайті не розміщено. У повідомленні зазначили, що одне з рішень РНБО засекречено. Контроль за виконанням рішення покладено на секретаря РНБО Олексія Данілова.

"Кабінету Міністрів України разом із Службою безпеки України та Національним банком України – забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів, передбачених цим рішенням. Міністерству закордонних справ України – проінформувати компетентні органи Європейського союзу, США та інших держав про запровадження санкцій і порушити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів", – зазначено в рішенні РНБО.

14 грудня 2020 року стало відомо, що після проведених "торгів" в окупованому Росією Криму продали виноробне підприємство "Масандра". Власником 100% акцій "Масандри" стало ТОВ "Южный проект", пов'язане з основним акціонером банку "Россия" Юрієм Ковальчуком, якого міністерство фінансів США називало "особистим касиром" президента РФ Володимира Путіна.

15 грудня в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заявили, що Україна готує санкційний пакет проти РФ.

За матеріалами: Гордон
Добавлено: 29-01-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх