Аудіоперехоплення розмов бойовиків "ДНР: Золото вивозили до Москви, а відео з убивствами воїнів ЗСУ показували на Луб'янці. " (ФОТО+ВІДЕО)

Українські розвідники перехопили розмови між безпосередніми учасниками окупації Донецька, злочинів проти цивільного населення та українських військових.

На записах двоє "високопоставлених" злочинців відверто обговорюють варіанти викрадення свого "соратника", розкривають масштаби награбованого "керівниками" "Центру спецоперацій МДБ" і "МВС ДНР", говорять про "улюблене хобі" Василя Євдокимова – снайперську стрільбу по воїнах Збройних сил України та багато іншого.

Детальніше – в матеріалі OBOZREVATEL.

"Герої" перехоплення

1. Вадим Долгов ("Пенсіонер") був першим помічником начальника "Центру спецоперацій МДБ ДНР" Василя Євдокимова ("Ленін") ще з початку російської агресії. А знайомі вони були задовго до війни.

Долгова скерували з Донецька до Росії – в будинок Євдокимова на Алтаї – після того, як його "підсидів" Роман Волянюк ("Хакер"). На сьогоднішній час він є реальною правою рукою ватажка "ЦСО МДБ" – довіреною особою, яка веде особисті фінансові та господарські справи сім'ї Євдокимова переважно на території РФ.


Вадим Долгов "Пенсіонер"

У серпні 2020 року "Пенсіонера" заарештували співробітники ФСБ РФ за спробу викрадення "Хакера". Правда, кримінальне угруповання росіян чомусь представили "українськими шпигунами". У Долгова – російське громадянство.

2. Денис Куликовський ("Аїд", "Палич") – екскерівник і головний кат в'язниці "МДБ ДНР" під назвою "Ізоляція" в Донецьку, де катують зокрема українських військових, які потрапили в полон.


Денис Куликовський "Палич" був головним катом в'язниці "Ізоляція"

Він екстрено залишив територію "республіки" після того, як в'язницю очолив Юрій Кривонос ("Товстий", "Юра-танкіст").

Що ж обговорювали бойовики? Обережно, ненормативна лексика! Суворо 18+ (щоб подивитися відео, доскрольте матеріал до кінця).

Улюблений інструмент для тортур – під подушкою

Реальний мотив для викрадення "Хакера" – це не тільки усунення Романа Волянюка як конкурента. Долгова і Куликовського цікавили передусім активи чинного начальника так званого Центру спецоперацій "МДБ ДНР" Василя Євдокимова ("Леніна") на території РФ.

Тобто "Палич" і "Пенсіонер" збиралися діяти за схемою "грабуй награбоване". Причому, для того щоб розговорити свого колишнього соратника по "МДБ" Волянюка, вони готові були його катувати.

"Палич" відомий як один із найжорстокіших "фахівців" у сфері тортур і добування, а точніше вибивання інформації. Про це неодноразово розповідали звільнені з "Ізоляції". Для катування там використовували так званий тапік (знаряддя тортур електричним струмом – телефонний апарат польовий з індуктивною котушкою). Саме про нього і говорили "Палич" і "Пенсіонер".


Пристрій для тортур полонених в "Ізоляції"

.................

Долгов: Нам треба нашого друга ("Хакера") ловити і дізнаватися все у нього. Він багато розповість цікавого.

..................

Долгов: Коротше, він ("Ленін". – Ред.) там головний "бізнесмен". А він ("Хакер") знає дох*я, звичайно.

Куликовський: Ну нічого, ми теж будемо володіти цією інформацією.

Долгов: Розповість?

Куликовський: Тю, бл*дь. Протягом 10 хвилин почне розповідати.

Долгов: А "тапік" є? (сміється)

Куликовський: Усе на місці, все готово вже, так.

Долгов: Ти з собою... рідний віз? (сміється)

Куликовський: Ну звичайно, а що робити.

Долгов: Тобто ти спиш, під подушечкою його тримаєш?

Куликовський: Ну не без цього, буває...

Долгов: Ну правильно, інструмент улюблений... У злодія фомка, у тебе "тапік".

Схрони з награбованим – у Москві

Із розмов Долгова і Куликовського можна зрозуміти, що "військові заслуги" співробітника "МДБ" Романа Волянюка (якого ФСБ і росЗМІ називають одним із "лідерів ополчення Донбасу") складаються суто з роботи "дорученцем" начальника "Центру спецоперацій МДБ".

За це Волянюк щомісяця отримує з "бюджету республіки" тільки на відрядження 45 тис. рублів – це за поїздки в особистих справах шефа. Другу преміальну зарплату "Хакер" отримує за так званий постійний ризик – наприклад, за вивезення награбованого золота з приватних домоволодінь і банківських установ Донецька до т.зв. схронів Євдокимова на території Москви.


Василь Євдокимов "Ленін" – начальник "ЦСО МДБ" (зліва) і його довірена особа Роман Волянюк "Хакер" (праворуч)

...............

Куликовський: Він (Роман Волянюк. – Ред.) зараз до Ростова мотне, забере посилки, відвезе, а потім буде до Москви їхати. Може, він буде їхати з кешем (грошима. – Ред.) у машині захованим.

Долгов: Він же і возив так. І золото возив... Дох*я чого перевозив.

...............

Куликовський: Ну дивись, фесам би "Ленін" не відкрився, вони б не знали, де схрони. Де все – не розповів би, еге ж? Побоявся би, мені здається.

Долгов: Слухай, я думаю вони привезли до Москви (награбоване в "ДНР". – Ред.).

Куликовський: Допомогли привезти і все.

Долгов: Так, допомогли привезти, у них там забрали і десь вивантажили в гаражі.

Куликовський: Ну, знову ж таки, це ж допомагав не Ромка ("Хакер") гаражі шукати?

Долгов: Так, може (знати). Ти розумієш, він повинен знати. Він говорив, що возить... Мені розповідав: я відчуваю, мене скоро в**буть, мені пі**ець буде. І золото до Москви вивозили...

"Вони лягли під фесів, приїдуть мільярдерами"

Під час телефонних розмов двоє колишніх наближених до "Леніна" співробітників т.зв. Центру спеціальних операцій "МДБ ДНР" обговорюють взаємини Василя Євдокимова і Олексія Дикого (т.зв. глави "Міністерства внутрішніх справ ДНР") зі співробітниками Федеральної служби безпеки РФ.

Куликовський: Як ти з ним раніше, з цим "Леніним", працював – х*й його знає...

Долгов: Та ну нормально було.

Куликовський: Ну бачиш, як нормально. Це раніше він такий був, ти просто не помічав. І не було таких нюансів.

Долгов: Не було таких положень, не було такого – вивезти людину х*й знає куди, кинути її там...

Куликовський: Ну ось бачиш, він так і зробив тому, що по-перше дох*я ти теж бачив, знаєш.

Долгов: Слухай, те, що я зараз знаю, це все х*йня. Те, що я раніше знав, це набагато серйозніше, розумієш?

Куликовський: Ну раніше ж війни не було.

Долгов: Вона нах*й нікому, ця війна, не потрібна. Те, що вони зараз роблять... Вони ("Ленін" і Дикий) приїдуть мільярдерами до Росії і скажуть, що вони заробили на війні, і ніхто їх не чіпатиме. І будуть кайфувати.

Куликовський: Ну ти ж розумієш, вони ж не самі, вони лягли під фесів (співробітників ФСБ. – Ред.). Тому що якщо були би самі, їм би давно голови позносили.

Долгов: Ясний х*й, що вони і там, і там, і там... Але потім вони теж стануть непотрібними. Їм скажуть: усе, ви вже відпрацювали своє, ідіть нах*й. Переїхали і живіть, і мовчіть. Якщо не приберуть (ліквідують).

Зокрема, Вадим Долгов ділиться з Денисом Куликовським інформацією про те, що "Хакер" спеціально для "Леніна" змонтував відеоапаратуру, яка в режимі онлайн фіксує прямі смертельні влучання в українських військових під час снайперської стрільби самого Василя Євдокимова з відстані до півтора кілометра.

Ці відео вбивств українських воїнів "Ленін", за словами Долгова, систематично возить "на показ – на Луб'янку".


Будівля ФСБ на Луб'янській площі в Москві.

Куликовський: Ну, а ти за Дикого знаєш узагалі? Він узагалі до війни тримав усю наркоту по Донецьку.

Долгов: А зараз вони всіх грабують, не тільки наркоманів, зараз усіх. Усіх їб*шать.

Куликовський: Тим більше Василь Вікторович ("Ленін") там поруч із ним, нормально все.

Долгов: Ну бачиш, ці ж (Дикий і Євдокимов) усі – завербовані. Набули російського громадянства. Що Дикий, що "Ленін", розумієш, вони з Луб'янки вже не вилазять. "Ленін" тоді ще говорив, що підпорядковується суто Москві. На звіти туди їздить чомусь. А той же "Хакер" розповідав, що відеоапаратуру вставили йому... І він свої постріли... Все це знімалося через приціл, як за півтора кілометра бошки ці розліталися.

Куликовський: Ох*їти.

Долгов: І це все він ("Ленін") возив на Луб'янку, показував.

Куликовський: Що може працювати. Я зрозумів.

Долгов: Ось вони виїжджають і показують... На словах то можна розповісти, що пів України перестріляв, правильно?

Куликовський: Ну звичайно, бл*дь, а факти потрібні обов'язково.

За даними української розвідки, "Ленін" після проходження співробітниками "ЦСО МДБ" відповідного курсу навчання "снайпінгу" у російських інструкторів із середини 2015 року справді зробив "полювання на голови" своїм улюбленим "хобі".

Причому Василь Євдокимов у близькому колі неодноразово хизувався особистими досягненнями в цьому виді "діяльності". Також він говорив, що володіє відмінними комплектами снайперського спорядження – гвинтівками й оптичними прицілами вартістю приблизно 100 тис. доларів.

Як вивозили зброю і боєприпаси

Начальник "ЦСО МДБ" Василь Євдокимов із формулюванням "стане в нагоді для підпільної роботи" довірив Долгову особисто вивезти кілька мікроавтобусів зброї і боєприпасів. Це підтверджували і колишні в'язні "Ізоляції", яких змушували брати участь у навантаженні-розвантаженні. Вони також упізнали Вадима Долгова, який на мікроавтобусі Renault Master білого кольору з території "Ізоляції" вивозив усе у спеціально орендовані гаражі.


Про це Долгов також розмовляв із Куликовським.

Одна зі збройових кімнат у в'язниці "Ізоляція"

Куликовський: А, ти і гаражі йому ("Леніну") залишив?

Долгов: Так два гаражі йому віддав (у Донецьку).

Куликовський: Так почекай, вони повні були (завантажені зброєю. – Ред.). Як ти йому віддав?

Долгов: Порожні вже. Я все вивіз звідти. А один хороший тут, бл*дь, "Леніну" залишився – ось я ключі йому віддав. Я коли останній раз був, усе вивезли. Три або чотири бусики. Найголовніше, почали вивозити (зброю, боєприпаси. – Ред.), прибігає охоронець, знає ж, що у гаражах до*уя заховано... Прибігає цей Сергій: "Вадику, а це ти тут... А що військові роблять?" Я кажу, що допомагають мені вивезти з гаража. А там гараж на два рівні – величезний. Дві машини заходять вільно і яма оглядова, і під низом ще... Десь 30 квадратів нагорі і 30 квадратів унизу.

Куликовський: Їб*ти. Спочатку ти з бази ("Ізоляції") вивозив, потім звідти вивозив...

Долгов: Ну, з бази вивозили це типу, бл*дь, "стане в нагоді для підпільної роботи", розумієш? Яка підпільна робота?

Куликовський: А ти потім назад на базу привозив?

Долгов: Назад на базу я тільки встиг дві ПМівські упаковки у*бати, вони там лежали.

Куликовський: А маслюків, маслюків (патрони. – Ред.)...

Долгов: Ага, я пам'ятаю, великий ящик вони (полонені), коли вивантажували, підняли нагору, а я кажу: ану поставте його вбік.. Я знайшов і швиденько оприходував.

Ці та інші розмови бойовиків, а також коментарі представника українського розвідувального співтовариства є в повному відео. 18+


(Далі буде...)
Добавлено: 2-02-2021, 12:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх