В Україні успішно випробували нову РСЗВ "Буревій" для бійців ВСУ

Набагато краще "Граду": в Україні успішно випробували нову РСЗВ "Буревій" для бійців ВСУ. ВСУ відрапортували про останній етап випробувань нової РСЗО "Буревій", яка зібрала в собі кращі характеристики ранніх розробок.

Створенням нової реактивної системи залпового вогню для ЗСУ українські зброярі займаються не перший рік, адже найпоширеніший різновид цього озброєння РСЗВ "Град" вже застаріла.

Було кілька модифікацій нового озброєння, і розробки вирішили об'єднати, зібравши воєдино все краще, інформує Діалог.UA.

Як повідомляє Defense Express, нова реактивна система залпового вогню (РСЗВ) створена і вже успішно випробувана. Це система "Буревій".


РСЗВ "Буревій" об'єднала в собі кращі характеристики більш ранніх розробок, які створювалися як осучаснена альтернатива "Граду".

Як розповів журналістам представник Міноборони України Олександр Миронюк, при створенні "Буревія" використовували систему автоматизації реактивного комплексу "Іва", а бойову частину взяли від комплексу "Берест".

Також деякі елементи запозичені з РСЗВ "Верба" ​​- поліпшеної версії "Граду". Відмітна особливість РСЗВ "Буревій" - можливість інтегрувати цей бойовий комплекс в єдину систему обміну інформацією на поле бою. У цій системі також задіяні розвідувальні безпілотники, які вистежують потенційну мета, передають її координати на бойові позиції, звідки мета знищується. Отже, РСЗВ "Буревій" - озброєння, яке дозволить українській армії воювати на сучасному високотехнологічному рівні. Раніше повідомлялося про розробку в Україні першого бронежилета за стандартами НАТО. Нагадаємо, ВСУ отримали потужну військову допомогу від Сполучених Штатів Америки.

За матеріалами:  "Діалог.UA":

Добавлено: 8-02-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх