Псевдонегативні тести на коронавірус: як готуватися до ПЛР, щоб отримати правильний результат (ВІДЕО)

Лікар розповів, що точність ПЛР-тестування залежить від якості його проведення та часу звернення хворого.

В Україні ПЛР тести можуть давати помилково негативні результати. Тому чимало тих, хто має 
  • Усе про карантин в Україні: на які обмеження чекати, коли робитимуть щеплення і чи можна померти від вакцини
  • коронавірус, продовжують працювати та бувати у громадських місцях, не підозрюючи, що інфіковані вірусом і наражають інших на небезпеку.
Як підвищити точність результатів ПЛР-тестування РБК-Україна розповів лікар-інфекціоніст Роман Пономаренко.

За його словами, близько 20% обстежень ПЛР на COVID-19 можуть давати псевдонегативний результат. Зокрема, це залежить від якості проведення ПЛР та часу звернення хворого. Лікар наголошує, що звертатися за консультацією до лікаря необхідно при появі перших симптомів.

"Більшою мірою псевдонегативний результат залежить від самого забору мазків, оскільки потрібно більш детально проводити дослідження, а не просто мазати по язику та піднебінню. Є відповідна техніка, якої повинен дотримуватися кожен медичний працівник, який проводить дослідження + до цього – правила транспортування та зберігання матеріалу повинні дотримуватися повною мірою", – зауважив Пономаренко.

Лікар додає, що пацієнт теж може підготуватися до забору аналізу. За його словами, існують спеціальні підготовчі заходи, які допоможуть зберегти необхідну концентрацію збуднику у слизу для якісного дослідження.

"Найкраще це проводити зранку натщесерце, або хоча б за 3-4 години до процедури не їсти та не пити, не палити, та не проводити різні процедури зі зрошуванням слизової горлянки", – радить лікар-інфекціоніст.

Він додає, що результат у 90 % буде позитивний, якщо є виражені клінічні прояви хвороби.

Нагадаємо, що інтерактивну мапу пунктів безкоштовного тестування на коронавірус в Україні запустили у Міністерстві охорони здоров’я. На мапі можна знайти найближчі пункти тестування за адресами та областями.

У зоопарку Сан-Дієго 8 горил захворіли на COVID-19. Це перший підтверджений у світі випадок зараження приматів коронавірусом. Тварини почали кашляти – на цей симптом звернули уваги працівники зоопарку і вирішили перевірити їх на COVID-19. Тест виявився позитивним. Припускають, горили підхопили інфекцію від когось із працівників. Зараз вони під наглядом ветеринарів, але почуваються нормально.    

Відео Позитивний ПЛР-тест в горил: 8 приматів з Каліфорнії захворіли на COVID-19

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 10-02-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх