Кабмін дозволив проводити масові заходи з дотриманням карантинних заходів

Йдеться про культурні, публічно-наукові, освітні та професійно-тематичні заходи.

Кабмін дозволив проводити масові заходи з дотриманням карантинних заходів 

Уряд дозволив проводити культурні, публічно-наукові, освітні та професійно-тематичні заходи за умови дотримання карантинних обмежень. Відповідна постанова опублікована на сайті Кабінету міністрів.

Так, проводити зазначені масові заходи можна за умови наповненості залів до 50% або з розрахунку мінімум 5 квадратних метрів на одну людину. Зазначено, що для цього Кабмін вніс зміни до постанови №1236 від 9 грудня 2020 року.

До цього, дозволялася лише робота кінозалів з наповненістю до 50% місць, проведення масових заходів за участю до 20 осіб. Також дозволялося приймати відвідувачів музеям і виставкам, але з розрахунку 10 кв. м на людину, а культовим спорудам для молитов - 5 кв. м на людину.

25 січня в Україні завершилася дія посиленого карантину, який ввели з 8 січня. Після чого прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про підготовку урядом рішення, що дозволяє повернутися до адаптивного карантину. Він передбачає поділ України на три зони. Четверту, за словами Шмигаля, в разі необхідності можна буде ввести окремим рішенням.

На думку міністра охорони здоров'я Максима Степанова, попри окремі спалахи захворюваності, зараз жодна з областей країни не потрапляє в «червону зону».

МОЗ планує рекомендувати уряду відправляти в цю зону регіони, де заповненість ліжок з киснем досягне 65%, а зростання кількості госпіталізованих збільшиться на 50% протягом семи останніх днів.

ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UA
Добавлено: 10-02-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх