Ворожий снайпер убив ще одного військового на Донбасі

Бойовики сім разів порушили режим припинення вогню. Снайпер поцілив в українсього військового. Боєць отримав поранення біля Пісків.

Протягом минулої доби, 10 лютого, збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню.

Про це повідомили у ранковому зведенні Операції об'єднаних сил 11 лютого.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік Пісків окупанти відкривали прицільний вогонь зі стрілецької та снайперської зброї. Російський снайпер смертельно поранив українського військовослужбовця в зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Джерело: повідомлення в Telegram української делегації Тристоронньої контактної групи

Дослівно: "11 лютого близько 9.30 ранку на напрямку Горлівка снайпером ЗС РФ був важко поранений військовослужбовець ЗСУ. Незважаючи на надану допомогу, він помер в ході евакуації".

Деталі: Українська сторона СЦКК направила відповідну ноту до СММ ОБСЄ.

Українська делегація ТКГ висловила щирі співчуття рідним та близьким військового, що загинув за Україну.

Що передувало:
  • Речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив про погіршення ситуації на передовій. За його словами, зрив буде конституйовано лише після того, як застосують усі міжнародні механізми
  • Від початку року активізувалася робота ворожих снайперів.
  • Напередодні зокрема неподалік населеного пункту Піски російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь зі стрілецької та снайперської зброї. Внаслідок цього вогнепальне поранення отримав український захисник.

Поблизу Водяного, на Приазов’ї, бойовики неодноразово вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Біля Верхньоторецького вони застосували станковий протитанковий гранатомет. повідомляють  ТСНУкраїнська правда

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік Південного збройні окупанти вели вогонь з автоматичного станкового гранатомета. Біля Золоте-4 російсько-окупаційні війська застосували безпілотний літальний апарат та скинули два постріли ВОГ-17 біля позицій Об’єднаних сил.

"На прицільні обстріли збройних формувань Російської Федерації українські захисники надавали адекватну відповідь. Про факти порушення режиму припинення вогню через Українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ", повідомили у штабі.

Ситуацію в районі ООС називають стабільною та контрольованою українськими захисниками. 

Як повідомлялося, Офіс президента від 2 лютого розпочав перевірку стану готовності до виконання завдань органів військового управління, з’єднань та військових частин ЗСУ, які беруть участь в Операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей. Відповідна перевірка затверджена розпорядженням президента Володимира зеленського №12 від 1 лютого 2021 року. 

Добавлено: 11-02-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх