Арестович обґрунтував появу Кравчука на каналах РФ

Кравчук поспілкувався з так званим головою "ДНР" в етері пропагандистського телеканалуГолова української делегації в ТКГ не вперше бере участь в ефірах російських телеканалів

Голова української делегації в ТКГ не вперше бере участь в ефірах російських телеканалів

Голова української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук поспілкувався з ватажком квазіреспубліки Денисом Пушиліним в етері російського пропагандистського каналу, передає "5 канал".


Леонід Кравчук може відмовитися від участі в ефірі російського телебачення, але може і донести свою точку зору, говорить спікер ТКГ.


Главу української делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасу Леоніда Кравчука годі було засуджувати за виступ на російських каналах. Він доносить українську позицію. Про це в понеділок, 15 лютого, в ефірі програми Свобода слова на ICTV заявив спікер ТКГ Олексій Арестович.

Він зазначив, що Леоніду Кравчуку не потрібно нагадувати про необхідність захищати Україну.

"Інша справа, що він використовує різні можливості донести до різних цільових, в тому числі до російської цільової аудиторії українську точку зору. Чи винен він у тому, що одночасно з ним включають в ефір якогось там Пушилін Денис Володимирович? Його ж не попереджають про це ", - заявив Арестович.

Сам Арестович поставив зустрічне запитання: "чи можна судити Кравчука за такий вчинок, якщо він хоче донести до російського населення, яке дивиться російське телебачення, українську позицію, незважаючи на те, що вони залучають Пушилін Денис Володимирович, який для самого Леоніда Кравчука кваліфікується як терорист? Ну що ми повинні санкції проти нього ввести? ".

На уточнення ведучого програми "міг відмовитися Кравчук від участі в ефірі" Росія-1? ", Спікер ТКГ відповів, що" міг відмовитися, а міг використовувати ефір, щоб довести свою правоту ".

Хоча прямих перемов із бойовиками Україна не веде, Кравчук все ж таки поцікавився у Пушиліна подальшою долею Донбасу. На дії глави української делегації вже відреагували в парламентській опозиції.

Так, Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook заявила, що тим самим Кравчук: "Легалізує покидька, ставлячи його на рівних з офіційним українським представником". Згодом під час форуму "Україна-30" Кравчук заявив, що в переговорах відсутні позитивні зрушення, а російські маріонетки очікують, що окуповані території мають опинитися в складі Росії.

"Там були представник ОРДЛО і їхній ватажок, здається, його прізвище Пушилін, і йому було поставлено запитання, а чи Донбас чи, точніше, ОРДЛО готове до тих завдань, які поставлені у Мінському форматі, Нормандському форматі і врешті-решт комплексі заходів, які подані на схвалення Ради безпеки ООН. Він відверто сказав, що в них інші завдання. Завдання побудувати національно-російські держави і поступово трансформуватися в Росію", – заявив Кравчук.

Зазначається, що це вже не вперше, коли Леонід Кравчук бере участь в етерах російських телеканалів. Торік він 20 хвилин спілкувався з однією з найвідоміших кремлівських пропагандистів – ведучою "Россия 1" Ольгою Скабєєвою. Тоді щодо перемов із бойовиками, до яких Україну схиляє Кремль, Кравчук зазначив: "Нехай приїжджають до Києва домовлятися".

Нагадаємо, міністр інфраструктури України (2016-2019) Володимир Омелян заявляв, що останні заяви очільника української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука щодо вогню у відповідь на обстріли з боку окупантів на Донбасі свідчать про те, що план президента Володимира Зеленського знайти конструктив у відносинах з Кремлем повністю провалився і РФ хоче миру лише на власних умовах. 

За матеріалами: 5.ua, КореспонденТ.net

Добавлено: 16-02-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх