Шмигаль розповів про долю української вакцини від коронавірусу

"Робота така вченими ведеться",- повідомив Шмигаль

За словами прем'єра, вона може з'явитися не раніше, ніж через 9-10 місяців.


Українські вчені розробляють вітчизняну вакцину від коронавірусу, але це довгий процес і тому ми будемо користуватися вже розробленими і схваленими препаратами. 

Про це під час пресконференції з нагоди року діяльності Кабміну 4 березня заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Українські вчені приймали активну участь в розробках вакцин в різних країнах, і в Україні зокрема. На сьогоднішній день, оскільки вже так багато вакцин розроблено... Українська вакцина також починала розроблятися. Дійсно, групи вчених над цим працювали. Моя особиста позиція: сьогодні вже є конкурентний ринок, яким треба просто користуватися. Українська вакцина, навіть за умов її появи, буде вимагати ще додаткових досліджень. Це займе 9-10 місяців. Це довго. Ми до цього часу вже скористаємося існуючими продуктами на ринку. Але, якщо вам цікаво, робота така вченими ведеться", - повідомив очільник уряду.

Раніше про розробку української вакцини 22 жовтня 2020 року в інтерв’ю чотирьом українським телеканалам, зокрема "1+1", несподівано для всіх заявив президент Володимир Зеленський. Тоді голова держави зробив сенсаційну заяву, що Україна почала розробляти власну унікальну вакцину від коронавірусу.

Варто зазначити, що після тієї заяви нової інформації про український препарат не з'являлося, також про неї не говорили і в Офісі президента та уряді, зокрема і у МОЗ.

Нагадаємо, 24 лютого в Україні 
  • Ляшко назвав області України, де розпочато вакцинацію від коронавірусу
  • стартувала вакцинація від коронавірусу препаратом індійського виробництва CoviShield за ліцензією компанії AstraZeneca, який 23 лютого прибув до Києва. Першим у країні щепився лікар-анестезіолог із Черкас. Він від початку пандемії працює в реанімації з пацієнтами, хворими на коронавірус. 
За матеріалами: ТСН
Добавлено: 4-03-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх