В Україні майже 1,4 тис. осіб повторно захворіли на коронавірус: про імунітет і антитіла (ВІДЕО)

В Україні з початку пандемії 1360 українців повторно підхопили на коронавірусну інфекцію. Антитіла тримаються від 2 до 4 місяців, - ЦГЗ. При цьому в Міністерстві охорони здоров'я немає даних про те, чи був причиною повторного заражень той самий штам вірусу чи новий.


Про це повідомив генеральний директор Центру громадського здоров'я України Роман Родина під час прес-конференції, інформує Depo.ua.

За його словами, нині не відомо, чи був причиною повторних заражень той же штам вірусу або новий.

"Ми зібрали інформацію про людей, які перехворіли один раз і були внесені в електронну систему епіднагляду як одужали, і потім через деякий час знову був поставлений діагноз COVID-19. Станом на позавчора, тобто на 16 число, людей 1360", – сказав Родина.

Також він повідомив, якщо людина перехворіла на коронавірус, то немає гарантій, що вона не заразиться повторно.

"Антитіла тримаються, за різними даними, від 2 до 4 місяців... Якщо людина говорить, що у неї є антитіла – це не означає, що вона абсолютно захищена тут і зараз", – заявив Родина.

Нагадаємо, 17 березня Україна знову оновила добовий антирекорд з кількості хворих – було зафіксовано 15 053 випадки коронавірусу – це найбільше з початку року.

Через ситуацію, що склалася, Міністерство охорони здоров’я звернулося до голів обласних державних адміністрацій з проханням провести регіональні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Станом на ранок 18 березня в Україні від початку епідемії зафіксовано 1 504 076 випадків зараження коронавірусом та 29 253 летальні випадки, одужало 1 244 190 осіб.

Своєю чергою міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що спалах коронавірусу триватиме до кінця травня.

За матеріалами:  Depo.ua
Добавлено: 18-03-2021, 15:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх