Що обговорювали на засіданні Нацради реформ (ВІДЕО)

Нова модель розмитнення авто і зміни у трудовому законодавстві

Саакашвілі зауважив, що закон про землю є революційним та історичним.

Під головуванням президента України Володимира Зеленського 19 березня відбулося засідання Національної ради реформ, на якому було розглянуто питання щодо доступності безготівкових розрахунків, змін до трудового законодавства, нової моделі розмитнення автомобілів, а також щодо земельних відносин.


«Я хотів би, щоб наступного разу ми дійсно підсумували й почули результати всіх наших засідань Ради реформ. Мені здається, що це дуже важливо для наших громадян», – сказав Зеленський.

Президент також зазначив, що реформи необхідно проводити не заради самих реформ, а з метою поліпшення життя громадян та покращення бізнес-клімату в країні.

«Щоб реформи не були символічні, паперові, а щоб те, що ми тут озвучимо, мало результат. Бажаю нам усім серйозного результату заради наших людей», – наголосив Глава держави.

Національна рада реформ також розглянула питання впровадження нової моделі розмитнення автомобілів.

"Це буде їхній останній шанс": для "євробляхерів" не збираються змінювати концепцію щодо розмитнення

Так, Нацрада реформ розглянула питання впровадження нової моделі розмитнення автомобілів. Пропонується передбачити автоматизовану прозору формулу, яка допоможе розраховувати вартість автомобіля за уніфікованими критеріями.

Розмитнити транспортний засіб буде можливо через портал державних послуг "Дія". Попередньо, після запровадження нової моделі протягом наступних п'яти років вартість розмитнення легковиків зменшиться на 30%.

Також було розглянуто питання спрощення трудового законодавства для малого та середнього бізнесу (з кількістю працівників до 250 осіб). Так, пропонується впровадити договірний режим відносин між роботодавцем і працівниками. Очікується, це полегшить роботодавцям ведення кадрових питань, оскільки більшість із них буде врегульована трудовим договором.

"Це сприятиме збільшенню гнучкості ринку праці та кількості офіційно працевлаштованих осіб і зменшенню "тіньової" зайнятості, підвищенню надходжень до бюджету завдяки легалізації праці та стійкому економічному зростанню. Очікується, що буде подолано корупцію під час перевірок бізнесу з питань трудових відносин", - повідомили в Офісі президента.

Обговорювалася і можливість зменшення комісії за послугу, яка сплачується з обслуговування платежів пластиковими картками.

Окремо дискутували про земельну реформу, після впровадження якої продаж прав на земельні ділянки державної та комунальної власності буде здійснюватися лише на електронних аукціонах у єдиній державній електронній системі.

"Як закон про землю, і зараз ми обговорюємо імплементацію цього закону, який є революційним та історичним. Як сьогодні ми обговорюємо питання спрощення трудового законодавства. 30 років української незалежності ніхто не додумався не лише його спростити, а навпаки – все більше ускладнювали його для бізнесу і все більше бюрократизували Трудовий кодекс 1971 року", – сказав голова виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський назвав РНБО потужним органом і заявив, що задоволений його результатами. А тому глава держави очікує від 

Зеленський поставив у приклад РНБО і заявив, що пишається "потужним органом"

Національної ради реформ таких ж результатів, як у Радбезу. 

Відео Землероби чи землераби: що чекає на Україну після старту земельної реформи, пише ТСН

Добавлено: 20-03-2021, 10:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх