У Зеленського відкинули нові пропозиції Росії по Донбасу: подробиці

Україна не збирається погоджуватися на пропозиції Російської Федерації в ТКГ Донбасом. Про це стало відомо після публікації листа керівника офісу президента країни Андрія Єрмака.

У листі, який представив Андрій Єрмак, сказано, що в офісі президента України вивчили повідомлення керівника адміністрації президента Російської Федерації Дмитра Козака. Єрмак підкреслив, що влада була дуже здивовані тим, наскільки Російська Федерація своєрідно інтерпретувала підсумки недавньої відеоконференції.

В офісі Володимира Зеленського відзначили, що навіть незважаючи на те, що у сторін немає спільної точки зору здебільшого питань, які обговорювалися на конференції, саме українська сторона відразу ж приступила до скликання позачергового раунду консультацій у форматі Робочої підгрупи.

Також Андрій Єрмак підкреслив, що встановлення так званого "режиму тиші" - це пріоритет, тільки так можна домогтися виконання найважливіших домовленостей. Якщо буде встановлено режим тиші, це означає, що всі сторони будуть дотримуватися Мінських угод, і саме це зараз найважливіше. Якщо угоди не братимуться обома сторонами, це ні до чого не приведе, зазначив Андрій Єрмак.

Керівник ОП підкреслив, що влада України дійсно стурбовані підходом російських колег до вирішення важливих питань. Також Андрій Єрмак говорить про те, що Україна не розуміє маніпуляційний характер запропонованих Дмитром Козаком висновків.

Це означає, що українська сторона не може прийняти умови, що містяться в листі Дмитра Козака, яке було опубліковано 19 березня 2021 року. У повідомленні також було сказано, що влада України висловили готовність в повторних переговорах, при цьому, їх можна буде провести в іншому форматі, при бажанні РФ. Головне завдання на ці переговори - забезпечити режим припинення вогню.

За матеріалами: Апостроф

Добавлено: 23-03-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх