Кабмін передав відповідальність за припинення роботи транспорту місцевій владі

Кабінет міністрів на закритому засіданні в понеділок, 22 березня, прийняв рішення передати повноваження щодо введення карантинних обмежень на транспорті Регіональним комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Раніше такі обмеження вводилися автоматично за фактом потрапляння регіону в офіційний перелік "червоних зон" за рішенням Міністерства охорони здоров'я.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в Тelegram-каналі.

"Тепер регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в кожній області будуть самостійно приймати рішення про карантинні обмеження на автотранспорт і дороги в регіонах" червоної "зони", - написав він.

За рішенням регіональних комісій будуть заборонятися регулярні і нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним і залізничним транспортом.

Виняток становлять:
  • транзитні перевезення;
  • перевезення легковими автомобілями, де кількість пасажирів, включаючи водія, не більше 5-ти осіб без урахування дітей у віці до 14 років;
  • перевезення службовим / орендованим автотранспортом підприємств, установ в межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які проінформовані не менше ніж за 2 дні органи Нацполіціі;
  • перевезення пасажирів автотранспортом у міжнародному сполученні при наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, проведеного не більше ніж за 48 годин.
Також за окремим рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій буде заборонена посадка пасажирів в автомобільний або залізничний транспорт міжобласного сполучення, крім спеціальних залізничних рейсів.

Як повідомили в прес-службі "Укрзхалізниці", таким чином рух поїздів в регіонах "червоної" зони епідемічної небезпеки поки що залишається без змін.

"Отже, ніяких обмежень висадки / посадки по Києву, Одеській і Сумській областях не відбудеться до того, як Державна або регіональні комісії не приймуть свої рішення, попередньо зваживши всі фактори ризику в зв'язку з потенційною масштабної зупинкою транспорту. Зокрема, рішення по Києву очікується до кінця дня 22 березня, про що "Укрзалізниця" повідомить додатково ", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що рішення про введення обмежувальних заходів у зв'язку з поширенням коронавируса в тій чи іншій області повинні приймати місцева влада.

У свою чергу президент Володимир Зеленський запропонував місцевій владі виділити кошти на компенсації постраждалим від локдауна підприємцям і працівникам за рахунок місних же бюджетів, пообіцявши виділити таку ж суму з держбюджету.

Нагадаємо, в лютому Кабінет міністровпродліл дію карантину в Україні до 30 квітня, послабивши ряд обмежень. Зокрема, на території України стаю адаптивний карантин з введенням чотирьох рівнів епідеміологічної безпеки: "зелений", "жовтий", "оранжевий" і "червоний". При цьому "помаранчевий" рівень не передбачає встановлення додаткових карантинних обмежень, в порівнянні з "жовтим".

Крім того, з ініціативи міністра охорони здоров'я Максима Степанова було збільшено дозволену кількість відвідувачів масових заходів та продовжено роботу закладів громадського харчування до 24: 00

Вже з'явилась заява про те, що Миколаїв вводить спецперепустки для проїзду в громадському транспорті

За матеріалами: Цензор.Нет, Еспресо
Добавлено: 23-03-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх