Що відомо про смерть вакцинованої військової

Точні причини смерті військової будуть встановлені судово-медичною експертизою. Смерть військової сталася внаслідок гострих розладів кровообігу. Окрім хронічних серцево-судинних захворювань, жінка мала інші супутні хвороби. Такі попередні висновки Міністерства охорони здоров’я.

У МОЗ відреагували на смерть вакцинованої військової

Міністерство охорони здоров'я закликає громадськість та ЗМІ не робити передчасних висновків про причини смерті жінки-військовослужбовця в Одеській області, яка нещодавно була щеплена від коронавірусу. Про це йдеться в заяві Міністерства охорони здоров'я.

"Жінка мала хронічні серцево-судинні захворювання та інші супутні хвороби", - повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, відзначивши при цьому, що смерть, швидше за все, настала в результаті гострих розладів кровообігу.

Відзначається, що протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, у жінки не було. У день, коли військовій ввели вакцину, з того ж флакона вакцини були щеплені ще дев'ять осіб.

"Несприятливих подій після імунізації у інших пацієнтів не зареєстровано", - йдеться в заяві.

Після щеплення, станом на ранок 23 березня, жінка скарг на здоров'я не висловлювала.

"За даними Центру громадського здоров'я, серцево-судинні захворювання є головною причиною всіх смертей в Україні (67%). Кожні 10 хвилин в Україні одна людина помирає від інсульту", - нагадали в МОЗ.

Крім того, у відомстві повідомили, що з початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 137 026 осіб проти COVID-19. Серед них зареєстровано 590 несприятливих подій після імунізації, тільки три пацієнти деякий час перебували під наглядом лікарів. Зараз всі вони здорові.

"Важливо, вакцинація проти COVID-19 не запобігає розвитку інших захворювань або смерті від інших причин", - додали в пресслужбі МОЗ.

Для встановлення точної причини смерті жінки-військовослужбовця призначена судово-медична експертиза. Про її результати буде повідомлено додатково, пише ZN,UA

Нагадаємо, 23 березня в Одеській області в позаслужбовий час померла жінка-військовослужбовець за контрактом. 21 березня вона отримала щеплення від коронавірусу перед відправкою в зону проведення ООС.

За словами начальника медичної служби військової частини, де померла проходила службу, скарг на стан здоров'я жінка-військовослужбовець не висловлювала. Але вона страждала на гіпертонію.

Поки невідомо, чи пов'язана смерть жінки з вакцинацією від коронавірусу. Судово-медична експертиза призначена на 24 березня.
Добавлено: 24-03-2021, 09:54
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх