Експерти про підводні камені податкової амністії: деталі

Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроєкт №5153 з поправками до Податкового кодексу про добровільне декларування активів фізичних осіб з 1 липня 2021 року по 1 липня 2022 року. Крім цього, парламент прийняв у першому читанні законопроєкти №5355 і №5356 з пакету проєктів закону про податкову амністію.

Експерти видання "Коментарі-Украінак" відповіли на такі питання: "Оцініть плюси і мінуси цих рішень". "Що потребує доопрацювання до другого читання?"

Голова ради в Інститут податкових реформ, віцепрезидент в Асоціації платників податків України Олена Хотенко зізналася, що є прихильником прийняття такого законопроєкту — щодо легалізації майна і доходів.

"Якщо ми хочемо вивести з тіні економіку, нам не обійтись без виведення з тіні доходів, які раніше не оподатковувалися. Так, були окремі категорії громадян, яких зобов'язали декларувати доходи — чиновники або ті, хто претендує на посаду в держслужбі. Хто поєднував кілька видів діяльності. Ряд представників бізнесу. Але повинна бути якась загальна точка звіту, з якої почнеться цивілізоване оподаткування для всіх. Декларування усіма своїх доходів, майна, накопичень. Якщо ми дійсно прагнемо до європейської, цивілізований простір — без цього не обійтися", — підкреслює Олена Хотенко.

За її словами, прийнятий в першому читанні законопроєкт — найбільш ліберальний з тих, що пропонувалися раніше. "Запропонована сплата збору з грошової вартості задекларованих активів за такими ставками: 2,5% — по ОВДП, придбаним з 1 січня 2021 до 20 червня 2022 року до подачі декларації; 5% — загальна ставка, 9% — щодо активів, розміщених за кордоном. До активів, які не вимагають подачі спец декларацією, віднесли квартиру загальною площею до 120 квадратних метрів або будинок в 240 квадратних метрів, нежитлове приміщення в 60 квадратів, земельну ділянку (в рамках нормативів безкоштовної декларації).Крім того, не декларувати дозволено один транспортний засіб, який є в реєстрі. Я вважаю ці ставки мінімальними.

Раніше проблема була саме в тому, що в пропонованих проєктах ставки були завищені. У підсумку ці пропозиції навіть не доходили до розгляду в залі засідань ", — пояснює Олена Хотенко.

За її словами, питаннями осіб, які будуть намагатися саботувати процес податкової амністії, навіть якщо це наші олігархи, чиновники, екс-чиновники, буде займатися Бюро економічної безпеки, закон про який уже підписаний президентом. БЕБ планують укомплектувати вже в цьому році. "Прийнятий поки лише в першому читанні законопроект — це позитив. Його треба було приймати ще пару років назад. Це однозначно перемога Верховної Ради дев'ятого скликання. Важливий крок у бік детінізації української економіки", — резюмує Олена Хотенко.

Старший аналітик з податкових питань Інституту соціально-економічної трансформації В'ячеслав Черкашин вважає, що законопроекти № 5153-5156 потребують серйозного доопрацювання. На його думку, запропонований варіант податкової амністії не допоможе повернути в країну "втекли" капітали, залучити інвестиції, створити робочі місця. Швидше стане черговим механізмом посилення втручання держави в економічне життя країни, зростання податкового тиску на українців (в тому числі працюючих за кордоном).

Серед слабких місць пропонованих законопроектів В'ячеслав Черкашин називає: — дискримінацію амністуються активів за місцем їх розташування (спроба застосування підвищених ставок — в 9% — для активів, які перебувають за кордоном); враховуючи корупцію всередині України і неефективність вітчизняної судової системи, експерт прогнозує мало бажаючих повернути "упливший" з України капітал в "рідну гавань; — високу ставку збору (кажучи про тих же 9%,

В'ячеслав Черкашин зазначає, що є інший способів легалізації активів — двосторонні угоди про уникнення подвійного оподаткування, інвестиції в деякі види пасивних доходів всередині країни — і те й інше зазвичай під 5%; інвестиції же і доходи від ОВДП взагалі не оподатковуються, тому запропонована ставка в 2,5% для боргових паперів є, на думку експерта, слабо конкурентної); — слабкі гарантії з боку держави (немає дієвих державних гарантій, що оприлюднена інформація не стане підставою для подальших переслідувань, причому як з боку правоохоронних і контролюючих органів, так і з боку криміналітету).

На думку В'ячеслава Черкашина, без виправлення вищеозначених моментів, а також при все більш явно проглядається бажання наділяти податківців розширеними повноваженнями, податкова амністія разом стимулювання до детінізації швидше зіграє зворотну роль. Більш того — виглядає як наступ на економічно активне населення (в тому числі українських гастарбайтерів).

Сайт "Коментарі" також нагадує, що Вищий антикорупційний суд скасував свій перший обвинувальний вирок, що стосується недостовірного декларування.

За матеріалами: Comments.ua
Добавлено: 2-04-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх