"РФ завела ситуацію у глухий кут": Кулеба назвав загострення на Донбасі наймасштабнішим за останні роки (ВІДЕО)

Міністр закликає врегулювати ситуацію дипломатичним шляхом.

Українське Мінстерство закордонних справ закликає врегулювати ситуацію на Донбасі дипломатичним шляхом.

Про це йдеться в заяві очільника міністерства Дмитра Кулеби, розповіли у ТСН.Ранок 2 квітня. 

Теперішнє загострення на фронті він називає наймасштабнішою ескалацією за останні роки. Міністр закликає Росію до переговорів. Москва повинна відмовитися від військового нагнітання і підтвердити свою відданність режиму припинення вогню.

"Нинішня ескалація з боку Російської Федерації є системною та наймасштабнішою за останні роки. Своїми діями Російська Федерація завела ситуацію у глухий кут, вихід з якого лише один: дипломатія", - заявив Кулеба. 

Слід зауважити, що загострення на Донбасі відбулося після 26 березня, коли під мінометним обстрілом російських окупаційних сил загинули четверо військовослужбовців ЗСУ. Крім того, були поранені ще двоє українських воїнів. Росія також почала посилювати свої військові угруповання на кордонах із Україною.


Відео Новини України: у МЗС закликали врегулювати ситуацію на Донбасі дипломатичним шляхом

Глухий кут: українське МЗС закликає врегулювати ситуацію на Донбасі дипломатичним шляхом. Про це йдеться в заяві очільника міністерства Дмитра Кулеби. Загострення на фронті він називає наймасштабнішою ескалацією за останні роки і закликає Росію до переговорів. Москва повинна відмовитися від військового нагнітання і підтвердити свою відданість режиму припинення вогню.  

На загострення ситуацї відреагували Сполучені Штати. Їхні війська у Європі приведені у повну бойову готовність, а дипломати демонструють підтримку Києва. "Ми дуже стурбовані нещодавньою ескалацією на Сході України через агресивні та провокаційні дії Росії. Зокрема, через порушення режиму припинення вогню, досягнутого у липні 2020 року. Дії Росії підривають зусилля ОБСЄ", - зауважив речник Держдепу Нед Прайс.

Росія прийме додаткові заходи щодо забезпечення своєї безпеки в разі посилення військ НАТО навколо України. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Песков.

Як повідомлялося, 31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій. 

Росія офіційно відмовилася від припинення вогню на Донбасі – ТКГ

Двоє з трьох представників ТКГ внесли конкретні пропозиції щодо забезпечення повернення до повного та всеосяжного режиму припинення вогню. Ані пропозиція Леоніда Кравчука, ані представників ОБСЄ не знайшли підтримки з боку російської делегації. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 2-04-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх