В Україні понад 800 побічних випадків від Covishield

Відсоток виникнення несприятливих подій після вакцинації зменшився і тепер становить 0,28%. Причинно-наслідковий зв'язок між вакциною AstraZeneca-Oxford і утворенням тромбів імовірний, однак не підтверджений. Таку заяву зробила консультативна група з безпеки вакцин Всесвітньої організації охорони здоров'я.

В Україні поки все щеплення від коронавируса роблять препаратом Covishield

Відсоток виникнення несприятливих подій після вакцинації зменшився і тепер становить 0,28%.

В Україні на майже 300 тисяч щеплень проти коронавируса вакциною індійського виробництва Covishield зафіксували 816 побічних реакцій. Про це повідомив державний експертний центр МОЗ в середу, 7 квітня.

"Згідно з новими даними про НСПІ (несприятливі події після імунізації) співвідношення користь / ризик при майже 300 тисяч введених доз Covishield (Ковішелд) є позитивним. У порівнянні з попереднім періодом відсоток виникнення НСПІ зменшився і становить 0,28% (в першому звіті - 0 , 35%) ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в 94,73% випадків прояву несприятливих подій після імунізації були передбачуваними, тобто відповідали наявній інформації в інструкції для медичного застосування. При цьому 99,1% побічних ефектів були несерйозними.


Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я перерахували побічні ефекти від Covishield. Пацієнт перед щепленням повинен повідомити лікаря про алергічні реакції його організму, попереджали в відомстві.

Раніше повідомлялося, що в Україні збільшився темп вакцинації. Тільки за останні 24 години в країні прищепили 15 585 чоловік. При цьому в листі очікування COVID-вакцинації стоять майже 420 тисяч українців.

Стало відомо, що Іспанія використовуватиме вакцину проти коронавірусу виробництва компанії AstraZeneca лише для людей старше 60 років.

За матеріалами:  Корреспондент.net 
Добавлено: 8-04-2021, 08:47
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх