Німеччина обрала нового кандидата в канцлери

Меркель йде. Армін Лашет балотуватиметься на посаду глави уряду від ХДС/ХСС. Суперник Маркус Зедер поступився в гонці за крісло Меркель, яка очолювала уряд з 2005 року

Армін Лашет/Facebook

Регіональний політик Армін Лашет стане кандидатом на пост канцлера Німеччини на вересневих виборах в Бундестаг після того, як лідера Християнсько-демократичного союзу (ХДС) підтримали партійні лідери. Його суперник, прем'єр Баварії та лідер союзної партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) Маркус Зедер визнав поразку.

"Армін Лашет - кандидат від союзу на посаду канцлера. Ми підтримаємо його з усією силою та єдністю", - твітнув Зедер у вівторок.


Засідання тривало напередодні 6,5 годин, 31 людина проголосувала за Лашета, який очолив ХДС в січні, 9 - за Зедер, пише Guardian.

Парламентські вибори в Німеччині пройдуть 26 вересня 2021 року.

29 жовтня стало відомо про те, що Ангела Меркель піде з посади голови Християнсько-демократичного союзу. Потім Меркель заявила про те, що більше не буде балотуватися на пост канцлера.

Детальніше про те, чи буде новий лідер ХДС і кандидат на пост канцлера Німеччини «торгувати душею» читайте в матеріалі Вадима Нагайчука "Як важливо бути (не) серйозним".

За матеріалами:  ZN,UA
Добавлено: 21-04-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх