Кулеба запропонував ЄС від'єднати Росію від SWIFT

Закрити РФ доступ до SWIFT необхідно в разі ескалації ситуації на сході України, вважає глава МЗС України.

Дмитро Кулеба запропонував західним колегам спосіб тиску на Росію

Країнам Євросоюзу необхідно "утримати Кремль від застосування більшої військової сили проти України" і відключити Росію від платіжної системи SWIFT. Про це заявив глава українського МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю агентству Reuters, оприлюдненому в ніч на четвер, 22 квітня.

Відзначається, що з таким закликом міністр звернувся до голів МЗС країн ЄС під час відеоконференції в понеділок.

"У мене немає інформації, щоб стверджувати, що рішення про початок військової операції проти України вже прийнято. <...> І саме тому реакція Заходу, консолідована реакція Заходу, так важлива зараз, щоб перешкодити Путіну ... прийняти таке рішення", - зазначив Кулеба в інтерв'ю.

За словами міністра, заборону Росії на доступ до SWIFT необхідно ввести як частину пакету нових економічних санкцій у разі ескалації ситуації на сході України.

При цьому глава МЗС висловив надію, що в питанні допомоги Україні у західних країн "слова не будуть розходитися з ділом".

Нагадаємо, наприкінці минулого року глава української делегації у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кравчук повідомив про намір Києва запропонувати від'єднати РФ від SWIFT, якщо не відбудеться прогресу в переговорах.

Таку заяву Кравчука в Москві назвали "провокацією", яку "не підтримають на Заході".

За матерыалами:  Корреспондент.net 
Добавлено: 22-04-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх