Росія оголосила збори осіб, які перебувають у запасі (ДОКУМЕНТ)

Масштабні військові збори росіян, які перебувають у запасі, є більш серйозною загрозою, ніж перекидання російських військ до кордонів України.

Про це пише у фейсбуці головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Це не менш серйозно, ніж перекидання військ зі сходу РФ. Кадрові частини постійної готовності можна знову і дуже швидко перекинути на позиції, близькі до України, а ось масштабні військові збори запасних - це навіть більш високий рівень загрози", - вказав він.

За словами Бутусова, угруповання наземних бойових військ у Росії невелике - до 130 тис. військовослужбовців. А ось призов громадян, які перебувають у запасі, забезпечує розгортання другого ешелону для великої війни.

"Це аж ніяк не означає, що вони зараз підуть у великий наступ. Росія продовжує тиск і відпрацювання мобілізаційних завдань, щоб у потрібний момент бути готовою атакувати. Велика мобілізація цілком може стати прикриттям невеликої бойової операції або серії таких бойових операцій на фронті на Донбасі. Ось у цьому загроза. Ось заради чого Путін проводить маневри різного рівня", - вважає журналіст.

Головним інструментом російського порядку денного у відносинах з Україною, на думку Бутусова, залишається війна.

"І ніякого миру на горизонті немає. До війни треба готуватися, а у нас нічого подібного до російських маневрів не робиться, на превеликий жаль, ворога в ОП, мабуть, збираються бити пресрелізами ..." - підсумував журналіст.

За матеріалами:  Цензор.НЕТ 
Добавлено: 27-04-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх