Україні вдалося вдвічі збільшити поставки вакцини Pfizer (ВІДЕО)

Цього року Україна отримає 42 мільйони доз вакцини проти коронавірусу, зокрема  20 мільйонів доз вакцини виробництва "Pfizer".

Джерело: міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 

Пряма мова: "Нам вдалося збільшити поставки вакцини виробництва компанії Pfizer BionTech вдвічі вже у цьому календарному році. Замість 10 мільйонів доз ми отримаємо 20 мільйонів доз вакцини Pfizer".

Деталі: Міністр повідомив, що загалом Україна має отримати 42 мільйони доз вакцини у 2021 році, вони вже законтрактовані. 


Це 8 мільйонів доз від ініціативи COVAX і 32 мільйони доз вакцин за прямими контрактами між державою Україна та виробниками вакцин.

Зокрема, Україна має отримати 20 млн доз вакцини Pfizer і 10 млн доз вакцини NovaVax – це нова вакцина американської компанії, яка проходить реєстрацію і буде вироблятися в Індії. Також Україна отримує вакцини AstraZeneca та Sinovac (за назвою CoronaVac).

За словами Степанова, 42 млн доз достатньо для вакцинації більшості дорослого населення, але МОЗ хоче довести цю цифру до 48 млн доз для вакцинації 70% дорослих.

Із власником індійського "Serum Institute" досягнуто домовленості щодо збільшення поставок із 10 до 15 млн доз вакцини. Також із китайським виробником "Sinovac" є домовленість про збільшення поставок. 

Але Україну чекає ще не одна хвиля COVID-19, через низький рівень вакцинації громадян.

У Всесвітній організації охорони здоров'я назвали кількість країн, які досі ще не отримали жодної дози вакцини від коронавірусу. Наразі очікують на перші поставки приблизно 10 країн світу.

За матеріалами: УП
Добавлено: 11-05-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх