У Дніпрі пройшла акція протесту: люди проти тимчасового скасування пільг на проїзд

12 травня, жителі Дніпра вийшли на акцію протесту. Вони зібралися на Європейській площі біля ТЦ «ЦУМ». На пікеті були присутні сім'ї загиблих в АТО / ООС і учасники бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє Відкритий, посилаючись на місцеві ЗМІ. Протест організувала громадська організація «Родинне Коло Загибла Героїв Дніпропетровщини».

«Головною метою сьогоднішнього пікету було привернути увагу до ганебної ситуації, яка склалася в Дніпрі по відношенню до перевезення в громадському транспорті ветеранів та батьків загиблих захисників України. Ми не дамо принижувати себе », - написав на своїй Facebook-сторінці громадський активіст, учасник акції протесту Олег Чістопольцев.


Присутні розповідали про безліч випадків, коли водії в громадському транспорті насміхалися над ветеранами та рідними бійців, грубили їм, ставили ультиматуми, відмовляли в пільговому проїзді і виганяли з салону, повідомив «Інформатор».

Протестуючі вимагали, щоб у кожного водія поруч з сидінням висіло нагадування: якщо людина пред'являє посвідчення УБС - він їде безкоштовно. І щоб це було дозволено не тільки в певний час протягом дня, а завжди.

Нагадаємо, комісія ТЕБ та НС ввела обмеження на пільговий проїзд в транспорті, які діють з 25 березня. Безкоштовно їздити можна тільки в певний час - з 10:00 до 15:00.

За словами спеціаліста сектору контролю та моніторингу департаменту транспорту і транспортної інфраструктури ДГС Івана Васючкова, який був присутній на акції протесту, обмеження на пільговий проїзд накладав не міська рада. Тому, він не може їх зняти. У цій ситуації рішення може прийняти тільки комісія ТЕБ та НС, куди входять фахівці різних сфер і служб і присутність цивільних осіб Там не передбачається.

За матеріалами: Відкритий
Добавлено: 13-05-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх