Торнадо у Великій Лепетисі: lХерсонська область оговтується від буревію (ВІДЕО)

Знесені дахи, поламані дерева і обірвані електромережі

Торнадо у Великій Лепетисі визнали надзвичайною ситуацією місцевого рівня.

Найбільше постраждало селище Велика Лепетиха. Що там відбувається, розповіла кореспондентка 

Від самого ранку люди вийшли на обійстя, аби прибрати наслідки буревію, що пронісся над селищем. Вони розповідають - це було щось схоже на торнадо. Дощ з грозою тривав пів години, а пориви вітру зі зливами - лише кілька хвилин. У результаті без дахів залишилося понад сотня будівель. Понад 80 з них - це житлові будинки.

Зараз люди намагаютья якнайшвидше перекрити поламані дахи, Хтось шифером, хтось плівкою. За прогнозами, синоптиків дощитеме ще близько двох днів. В районі катастрофічно бракує будівельних матеріалів.

Торнадо у Великій Лепетисі визнали надзвичайною ситуацією місцевого рівня. Допомогу будуть виділяти з бюджету ОТГ. Негода завдала лиха будівлям і в інших районах. Зокрема буревій пройшовся і селищем Асканія-Нова, там тимчасово для відвідувачів закрили заповідник.


Знесені дахи, поламані дерева та електромережі. Херсонська область оговтується від негоди. Люди поспіхом розбирають завали і латають дахи, бо за прогнозами знову дощитиме. Найбільше постраждало селище Велика Лепетиха. Що там відбувається чи встигнуть ліквідувати наслідки негоди перед наступними зливами – дивіться далі.

Варто зазначити, що наслідок ускладнення погодних умов залишаються знеструмленими вісі населених пунктів у двох областях, а саме: Дніпропетровська – сім та Херсонська – 1. Крім того, в Жмеринці Вінницької області внаслідок інтенсивних опадів сталося підтоплення домогосподарств. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 18-05-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх