Рада схвалила останній законопроєкт земельної реформи (ВІДЕО)

Парламентарі ухвалили у другому читанні та в цілому законопроєкт №2195, який дозволяє продаж землі через е-аукціони. Для цього використовуватимуть систему ProZorro.

Землю в Україні зможуть продавати через е-аукціони: Рада ухвалила закон / Unsplash

Джерело: 24 канал

Закон підтримали 272 народних депутата на засіданні Верховної Ради 18 травня. Цей документ нардепи підтримали у першому читанні ще у листопаді 2019 року.

Що передбачає закон №2195
  • Документ пропонує продавати земельні ділянки державної та комунальної власності або права на них лише через електронні торги.
  • Водночас електронна торговельна система повинна бути автоматизована. Торги проходитимуть в режимі реального часу.
  • Здійснення ставок учасниками, подача заявок на участь, публікація всіх документів, що стосуються торгів і земельних ділянок, буде проходити в загальнодоступній і відкритої електронній торговій системі.
  • За результатами аукціону буде укладатися договір купівлі – продажу чи оренди земельної ділянки з переможцем земельних торгів, який запропонував найвищу ціну за земельну ділянку.
  • Закон важливий тим, що на електронних аукціонах передбачається продавати права довгострокової або короткострокової оренди на державну землю.
Цікаво! Розмір гарантійного внеску не може бути меншою за 30% від стартової ціни продажу земельної ділянки або стартового розміру річної плати за користування земельною ділянкою.

Всі лоти обов'язково повинні мати фотографії земельних ділянок і містити відомості про особу, у якого переважне право на купівлю земельної ділянки.

До завершення торгів інформація про їх учасників не підлягає розголошенню, що має мінімізувати ризики змови учасників торгів.

Добавлено: 18-05-2021, 16:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх