В Україні зросла кількість вакансій: кого шукають роботодавці (ВІДЕО)

Кількість вакансій зросла втричі.

Такі дані оприлюднили аналітики рекрутингової платформи, розповіли у Сніданку з 1+1.

 Найбільше роботодавці зацікавлені в операторах кол-центрів, водіях таксі, продавцях-консультантах і будівельниках. Також працедавці активно шукають ІТ-спеціалістів. До слова, торік рекрутери найчастіше полювали за менеджерами з продажу, кур’єрами, охоронцями та торговими представниками.

Водночас цього року на 3% збільшилася кількість тих, хто шукає роботу. Найчастіше шукачі відгукувалися на вакансії промоутера, кур’єра, консультанта в інтернет-магазин. Усе частіше роботодавці пропонують віддалену роботу. Тільки в березні-квітні кількість таких пропозицій збільшилася майже на 40%.


Відео Які професії зараз найбільш затребувані на ринку праці — Економічні новини

Від початку пандемії понад 40 % закладів харчування припинили свою діяльність. А у травні, після весняного локдауну, відкрилися тільки 2 % ресторанів і кафе. І за прогнозами експертів, цей бізнес ще не скоро оговтається від наслідків пандемії. А от ринок праці потроху оживає. Кого найчастіше шукають роботодавці цього року, а також кому та коли підвищать пенсії —  дивіться в нашому економічному огляді. 

Як повідомлялося, українці, порівняно з середньостатистичним американцем, який протягом свого життя змінює місце проживання близько 12 разів, менш мобільні. Лише третина (34%) згодна 

Переїзд заради кар'єри: лише третина кандидатів готова змінити місце проживання

змінити місце проживання (місто, область, країну) за умови покращення фінансової компенсації та кар’єрних перспектив. 

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 19-05-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх