В Індонезії вивергається вулкан Синабунг (ВІДЕО)

Виверження вулкану Синабунг в Індонезії вдалося зафіксувати

В Індонезії відбувається потужне виверження вулкану Синабунг. Дану інформацію надає ресурс Volcano Discovery. Виверження вулкану Синабунг - унікальне відео.

Одне з вивержень тривало майже 11 хвилин. Явище вдалося зафіксувати на камеру. Як повідомляє обсерваторія вулкана PVMBG, щільний темний шлейф попелу піднявся на висоту приблизно 6 км і змістився на схід і південь.

Вибух також викликав пірокластичні потоки (гравітаційні масові потоки) на південно-східному схилі, досягнувши довжини не менше 3 км. Відео потужного виверження можна переглянути нижче. Варто зазначити, що Синабунг має чотири вулканічні кратери, тільки один з яких активний. Виверження цього вулкану — доволі часте явище.

Раніше виверження вулкану відбулося 2 березня 2021 року. Стовп попелу піднявся на висоту 5 тисяч метрів. Також виверження були зафіксовані у 2020, 2018, 2016 роках. Висота вулкану над рівнем моря — 2 460 метрів.

Нагадаємо, що нещодавно заради красивих і унікальних кадрів фотограф Гардар Олаф не пошкодував свого квадрокоптера, щоб з максимально близької відстані зафіксувати виверження вулкана Фаградальсфьядль.

Він розташований у центрі півострова Рейкьянес (Ісландія). Його "пробудженню" передувало понад 50 тисяч невеликих землетрусів, які фіксувалися в цій місцевості протягом останніх місяців. Фотограф Гардар Олаф вирішив зобразити цю подію і з допомогою дрона зробив кілька вражаючих кадрів і відеозаписів, які опублікував на своїй сторінці в Instagram. 


За матеріалами:  Comments.ua
Добавлено: 20-05-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх