У Києві приземлився літак з евакуйованими із сектора Гази

Вранці в четвер, 27 травня, Україна евакуювала 109 громадян із сектора Гази. Літак приземлився у Києві.

Разом з українцями були евакуйовані 13 громадян Молдови та четверо громадян Болгарії. Про це повідомила пресслужба Офісу президента. Гуманітарна операція відбувалася в умовах збройного протистояння між Ізраїлем і Палестиною.

Президент України Володимир Зеленський привітав громадян із поверненням на батьківщину і наголосив, що українці завжди можуть розраховувати на допомогу своєї країни, в якій би ситуації вони не опинилися.

"Україна, яка восьмий рік змушена захищати свій суверенітет і територіальну цілісність від збройної агресії і відновлювати зруйновані війною території, як ніхто розуміє цінність кожного людського життя. Безпека людей завжди є пріоритетом для України", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в цілях організації евакуації українців із сектора Гази Міністерство закордонних справ і дипломати провели низку непростих переговорів.

Раніше, в ніч на 21 травня почало діяти перемир'я між Ізраїлем і палестинським ісламістським рухом ХАМАСом. Також припинилися і обстріли з обох сторін. У містах Ізраїлю вже почали повертатися до нормального життя, а військові зняли багато обмежень.

За матеріалами:  OBOZREVATEL
Добавлено: 27-05-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх