В Україну йде похолодання: якої погоди очікувати на вихідних

29 і 30 травня 2021 року українцям варто одягатися тепліше — температурні показники знизяться, дощитиме

Этот материал также доступен на русском языке сьогодні, 13:21 Автор: Вечканова Елена Травнева погода, як це часто буває, вельми непередбачувана. Так, кінець місяця обіцяє бути більш прохолодним, ніж українці до цього звикли. За словами української синоптикині Наталки Діденко, у більшості регіонів України очікуються рясні опади та невелике зниження температури. До України йде похолодання та дощі.

Діденко стверджує, що найтепліше на вихідних (особливо в суботу) буде на сході (+24...+28 °С) і півдні країни (+20...+25 ° С). Також до більш комфортних за температурними показниками областям "приєднаються" Черкаська, Дніпропетровська та Полтавська. Втім, неділя все одно принесе невелике похолодання. Від 15 до 21 градусів тепла очікується в усіх інших українських регіонах.

Раптовому похолоданню сприятиме північний і північно-західний вітер, місцями навіть шквальний. Також цими вихідними синоптикиня рекомендує українцям згадати про існування парасольок або дощовиків. Все тому, що погода обіцяє бути вельми непередбачуваною і "підкидати" раптові дощі (часом навіть грозові) із завидною регулярністю на всій території країни.

Наталка Діденко зазначає, що більшість опадів — короткочасні, тому і сонце теж порадує своєю появою. Втім, у деяких випадках дощі можуть бути вельми рясними, тому зайва обережність (як наявність тієї ж парасольки) не завадить.

У Києві синоптикиня обіцяє на вихідних вельми мінливу погоду. Дощі будуть перемежовуватися із частими проясненнями, температура повітря може знизитися до +16 градусів. Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, яке літо прогнозують українцям вітчизняні синоптики. Чому фахівці вже назвали його аномальним, читайте в нашому матеріалі.

За матеріалами:  Comments.ua
Добавлено: 28-05-2021, 15:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх