Екс-нардепка Світлана Заліщук отримала посаду у "Нафтогазі"

Радницею голови правління "Нафтогазу" з міжнародних питань стала народна депутатка Верховної Ради 8-го скликання Світлана Заліщук

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Групи "Нафтогаз".

Зазначається, що Заліщук опікуватиметься взаємодією Групи "Нафтогаз" з міжнародними партнерами та виконуватиме представницьку функцію високого рівня. До її пріоритетів належатиме також протидія "Північному Потоку-2".

"Необхідна мобілізація усіх гілок української влади та чітка й послідовна координація з нашими міжнародними партнерами, які розуміють небезпеку російської труби для усієї Європи. Такими наразі я бачу пріоритети своєї роботи", — прокоментувала Світлана Заліщук своє призначення.



Про своє призначення у "Нафтогаз" Заліщук повідомила і на своїй сторінці у Facebook. 

"Протидія російській агресії та інтеграція України до ЄС і НАТО – це продовження шляху, який я починала сім років тому у Верховній Раді, потім у статусі зовнішньополітичної радниці прем’єр-міністра Олексія Гончарука й у команді віце-прем’єрки з питань Європейської та Євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної. За останні кілька років команді "Нафтогазу" з моїми колегами з Ради та реформаторами з уряду вдалося домогтися майже неможливого, аби відтермінувати добудову "Північного потоку-2". Ухвалення санкцій проти російської труби - це одна з найкрутіших історій успіху протидії агресору", – зазначила вона. 

Однак, за словами новопризначеної радниці голови правління "Нафтогазу", поки крапку ставити рано.

"Наразі ми готуємось до кількох сценаріїв зупинки проекту "Північний потік-2". Необхідна мобілізація усіх гілок влади та чітка координація з нашими міжнародними партнерами, які розуміють небезпеку російської енергетичної експансії як для Європи, так і для всього світу. Саме на цьому і зосереджуся у своїй роботі. Сподіваюся, що мій політичний та міжнародний досвід зможе допомогти компанії та країні", – додала Заліщук. 



Нагадаємо, раніше стало відомо, що Олена Зеркаль, яка відстоювала інтереси України в судах проти Росії, пішла з посади у "Нафтогазі".

Також компанія НАК "Нафтогаз України" повідомила про посилення команди для боротьби з газопроводом "Північний потік-2" – посаду радника голови правління зайняв колишній співробітник Держдепартаменту США Мирон Василик.

Довідка: Світлана Заліщук (38 років) була народною депутаткою України 8-го скликання та очолювала Підкомітет з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету Верховної Ради України у закордонних справах. Також була членом українських делегацій до ПАРЄ та Парламентського комітету Асоціації з Європейським Союзом. Вона працювала зовнішньополітичним радником прем’єр-міністра України та віце-прем’єрки з європейської та євроатлантичної інтеграції.

Закінчила Київський національний університет ім. Тараса Шевченка. До обрання у Верховну Раду працювала журналісткою. Є засновницею та учасницею низки громадських організацій в Україні. 

21 липня 2018 року одружилася з британським юристом (королівським адвокатом) Вейном Джордашем.

За матеріалами: Depo.ua
Добавлено: 1-06-2021, 09:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх