Терористи в ОРДО обмежили виїзд дітей старших за 14 років без "паспортів ДНР", РФ або України

Окупаційна "влада" так званої "ДНР" обмежила виїзд дітей старших за 14 років на підконтрольну українському уряду територію. Паспортизація в ОРДЛО демонструє, що РФ не збирається завершувати конфлікт. Віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков назвав "захопленням заручників" обмеження з "ДНР" виїзду дітей старше 14 років

Окупаційна "влада" так званої "ДНР" обмежила виїзд дітей старших за 14 років на підконтрольну українському уряду територію.

Про це в Facebook повідомила омбудсмен Людмила Денісова, інформує Цензор.НЕТ.


"Окупаційна влада "ДНР" порушує права дітей на освіту та свободу пересування! Про це свідчить її рішення обмежити виїзд дітей старше 14 років, у яких немає паспорта громадянина України, Російської Федерації, закордонних паспортів цих країн чи "паспорта ДНР". Дітей цього віку на блокпосту "Оленівка" висаджують з автобусів разом з батьками та не випускають з тимчасово окупованої території Донецької області. Таким чином, діти не зможуть своєчасно подати документи для вступу до закладів освіти", - говориться в повідомленні.

За словами Денісової, раніше дітям 14-16 років окупанти дозволяли виїжджати за свідоцтвом про народження разом з одним з батьків.

"Звертаюся до Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з проханням сприяти дітям, які живуть на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей, у забезпеченні їхнього права на освіту та свободу пересування. Наголошую, що згідно з міжнародним гуманітарним правом щодо захисту цивільного населення під час збройних конфліктів, держави-учасниці зобов’язані вживати всіх можливих заходів, з метою гарантування захисту та догляду за дітьми, яких торкається збройний конфлікт", - додала омбудсмен.

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з питань європейської інтеграції Ігор Яременко під час пресконференції.

“Остання риторика, яка демонструвалася Російською Федерацією, і дії, які демонструвалися Російською Федерацією, вони абсолютно протилежні, й та сама прискорена паспортизація на Донбасі - це абсолютно чіткий сигнал до того, що Російська Федерація не має жодного наміру завершувати цей конфлікт і якось його врегульовувати”, - сказав він.
Добавлено: 10-06-2021, 14:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх