Вступив в силу пільговий період розмитнення "евроблях": що потрібно знати ВІДЕО)

Триватиме він до середини листопада 2021 року.

В Україні з 15 червня розпочався черговий пільговий період для легалізації автомобілів на іноземній реєстрації.

Відзначимо, що триватиме він до 11 листопада, тобто близько 5 місяців. За цей час водії машин "евроблях" можуть розмитнити такі машини за пільговими ставками оподаткування.

Так, під ці пільги потрапляють легкові авто у віці від 5 до 15 років (з Екостандарт не нижче "Євро-2"), і автомобілі з повною масою до 3,5 тонн, у віці від 5 до 11 років (з Екостандарт "Євро -5 "). Головна умова - такий транспортний засіб повинен знаходитися в реєстрі митників в режимі "транзит" або "тимчасове ввезення" станом на 31.12.2020.


Для "пільгового" розмитнення доведеться заплатити "добровільний внесок" в розмірі 8 500 грн. Або ж при тих самих 8 500 грн можна буде вивезти автомобіль за межі України, якщо розмитнювати таке авто немає сенсу. Це дозволить уникнути ще більших штрафів в майбутньому.

Як відомо, з 15 травня в Україні набув чинності закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо справляння податків і зборів, інших обов'язкових платежів, об'єктом оподаткування яких є транспортні засоби" № 1 402-IX. Закон ще 12 травня був підписаний президентом Зеленським разом з іншим - "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України" № 1403-IX.

Згідно з документами, старі автомобілі з європейської реєстрацією старше п'яти років, які були ввезені на територію України до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Так, на пільгове митне оформлення дається 180 днів з моменту вступу в силу законів. Учасники АТО / ООС зможуть скористатися пільговою розмитненням протягом 270 днів.

Раніше розповідалося про те, що у Верховній Раді зареєстрували ще один законопроект щодо "евроблях".

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 15-06-2021, 09:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх