Справа Шеремета: пікет з вимогою покарання для експертів КНДІСЕ за використання неіснуючої методології (ВІДЕО+ФОТО)

Активісти пікетували Шостий апеляційний адміністративний суд з вимогою скасувати рішення Окружного адміністративного суду м. Київ (ОАСК) про скасування притягнення до дисциплінарної відповідальності за рішенням Мін'юсту експерта Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Юрія Ірхіна за використання неіснуючої методології в рамках проведення "портретно-психологічної експертизи" в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета щодо Андрія Антоненка та Юлії Кузьменко.


Про це повідомляє кореспондент Цензор.НЕТ.

Сьогодні, 16 червня, Шостий апеляційний адміністративний суд розглядає скаргу адвоката Юлії Кузьменко на рішення Окружного адміністративного суду м. Київ, який скасував дисциплінарне покарання (винесене в кінці серпня 2020 р. дисциплінарною палатою Мін'юсту) експертам КНДІСЕ за використання неіснуючої методології в рамках проведення "портретно -психологічної експертизи" в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Активісти вимагають скасувати рішення ОАСК про скасування дисциплінарного покарання щодо експертів КНДІСЕ.

Мітингувальники озвучили в гучномовець свої вимоги. Також вони розмістили перед входом до суду виставку доказів захисту підозрюваних у справі Шеремета Антоненка, Кузьменко і Дугарь.

Нагадаємо, 12 грудня поліція затримала трьох підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Це військова медсестра Яна Дугарь, волонтерка Юлія Кузьменко, ветеран АТО Андрій Антоненко. Мотивом підозрюваних слідчі вважають спробу дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в Україні. На початку слідство заявило, що крім них, до вбивства причетне подружжя ветеранів - Владислав та Інна Грищенки.

Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху машини.

Павло Шеремет - уродженець Білорусі. Він працював на телебаченні в Білорусі та Росії, у 1990-2000-х роках - завідувач білоруського бюро, а також керівник відділу спеціальних інформаційних проєктів ОРТ, потім - "Першого каналу". Протягом останніх п'яти років жив у Києві, працював в інтернет-виданні "Українська правда", був ведучим на радіо "Вести". Також Шеремет був одним із засновників видання "Белорусский партизан".

Добавлено: 16-06-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх