Справа Шеремета: засідання перенесли, а активісти блокували автобус з Антоненком (ВІДЕО)

Судове засідання у справі звинувачень проти Андрія Антоненка закінчилося сутичками з поліцією.

Активісти намагалися заблокувати виїзд автозаку з підозрюваним. Поліція відтіснила демонстрантів, узявши частину з них у кільце. Активістів били та клали на землю. Нині фігурантам справи про вбивство Павла Шеремета Андрію Антоненку та Юлії Кузьменко мали переглянути запобіжний захід. Однак засідання не відбулося. Більше знає журналістка "5 каналу" Маргарита Варадовська. 


Під стінами Шевченківського райсуду збираються прихильники Андрія Антоненка та Юлії Кузьменко.

"Хто хоче, щоб Україна була правовою державою, а не державою, яка була в часи Януковича, приходять під цей суд, як приходили під суд Стерненка в Одесі", – сказав член ГО "Рух опору капітуляції" Сергій Пархоменко.

На черговому засіданні у справі вбивства Павла Шеремета – судді мають вирішити, чи змінювати запобіжний захід фігурантам. Андрій Антоненко вже більш як рік перебуває в СІЗО. Юлія Кузьменко – під цілодобовим домашнім арештом.

"Ми сподіваємось на зміну, ну принаймні на те, що дозволять Андрію бути з родиною. Сьогодні буде багато депутатів, які готові взяти його на поруки", – розповіла Юлія Кузьменко.

Активістів дедалі більшає. Аж раптом стає відомо – засідання переносять.

"Помічник судді повідомила про те, що засідання знімуть з розгляду у зв'язку із тим, що один із присяжних задіяний в іншій справі і буде там до кінця дня. У зв'язку з чим, оскільки в нас троє присяжних і двоє професійних суддів, неможливо провести судове засідання і воно відкладається", – розповів адвокат Кузьменко Тарас Безпалий.

Після цього кілька десятків прихильників Антоненка намагаються заблокувати виїзд авто, де може бути обвинувачений. Поліція відтісняє демонстрантів, узявши частину з них у кільце. Зчиняються сутички. Зрештою, одне зі службових авто виїжджає з території. Протестувальники намагаються блокувати й іншу машину.

"Ми хочемо, щоб прямо зараз був судовий розгляд щодо запобіжного заходу Антоненку", – заявляє учасник акції Кирило.

Правоохоронці виштовхують людей у бік і пропускають машину.

До активістів виходить один з адвокатів Андрія Антоненка.

"Я вам скажу так, якби сьогодні розглядалося питання про продовження тримання під вартою Андрія, то розгляд був би в будь-якому випадку. Привезли би напівживого того присяжного і так далі", – сказав адвокат Антоненка Віталій Коломієць.

Одна з вимог протестувальників – аби Андрію Антоненку дозволили зустрітися з рідними. Зрештою стає відомо – це таки станеться.

"Пішли на поступки і дали йому дозвіл зустрітися із рідними в СІЗО. Тому що до цього абсолютно в незаконний спосіб, порушуючи будь-які права людини, ну така форма катування, не давали можливості побути, поговорити з рідними", – розповів активіст Мирослав Гай.

Наступне засідання відбудеться 16 березня. Активісти анонсують нову акцію на підтримку фігурантів справи. 

За матеріалами: "5 канал"
Добавлено: 10-03-2021, 08:37
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх