У Києві відкрили меморіал загиблим від COVID-19 медикам

Від коронавірусу загинули 877 медиків.





У Києві, на території київської міської клінічної лікарні №4 в Солом'янському районі, відкрили меморіальний знак лікарям, які загинули від COVID-19. Пам'ятник зображує людські долоні, простягнуті вгору, між якими горить свічка.

Повідомляється, що біля пам'ятного знака на скляних плитах написані прізвища медичних працівників, які померли, заразившись на коронавірус під час виконання своїх службових обов'язків.

За інформацією міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, з березня 2020 року, коли почалася пандемія коронавірусу, в Україні загинули 877 медичних працівників.

«Більше, ніж півтора року країна бореться з коронавірусною хворобою. За цей час ми втратили понад 50 000 українців. На жаль, серед цих українців і 877 медичних працівників. 877 героїв, які загинули під час рятування інших від коронавірусної хвороби», - сказав Ляшко.

Відзначимо, 18 червня в Україні відзначають День медичного працівника. На честь свята президент Володимир Зеленський підписав указ про підвищення мінімальних зарплат медикам, яке повинні передбачити в бюджеті на 2022 рік. Указ встановлює орієнтир мінімального рівня оплати праці - не менше 13,5 тис. грн для середнього медичного персоналу і не менше 20 тис.грн для лікарського складу.

У 2020 році, за даними ПРООН, в Україні було зареєстровано 735 тисяч працівників охорони здоров'я, з яких 83% - жінки. Частка всіх державних витрат на охорону здоров'я в Україні виявилася нижчою середнього показника в ВООЗ-Європі (3% ВВП в 2019), а прямі витрати приватних домогосподарств - вище середнього показника в ВООЗ-Європі (46% в Україні і 27% в Європі).

За матеріалами: ZN,UA
Добавлено: 19-06-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх