Окупанта на Донбасі стягують "Гради" та перешкоджають роботі місії ОБСЄ

Також збройні формування РФ не давали спостерігачам проводити моніторинг із допомогою безпілотників

Російські найманці на Донбасі продовжують порушувати всі домовленості. Вони перешкоджають роботі спостерігачів ОБСЄ і розміщують важке озброєння на лінії відведення військ. Про це мовиться у звіті СММ ОБСЄ за 22 червня.

Спостерігачі ОБСЄ повідомляють про відразу декілька випадків, що сталися 21 червня. На непідконтрольному українському уряду блокпості в районі Староласпа двоє озброєних бойовиків відмовили патрулю в проїзді. 

На блокпості збройних формувань в районі Нової Мар'ївки озброєний член збройних формувань відмовив команді СММ у проїзді на схід, пославшись на "міркування безпеки". Проте це не завадило бойовикам пропускати цивільні автомобілі через блокпост. А в пункті пропуску на кордоні біля Довжанського окупант сказав патрулю місії покинути цей район, пославшись на "накази від командирів".

Також збройні формування РФ не давали спостерігачам проводити моніторинг із допомогою безпілотників. Наприклад, в районі Олександрівки бойовики просто заборонили спостерігачам запустити БПЛА. Така ж ситуація сталася на блокпості в Горлівці.

Крім того, спостерігачам вдалося виявити реактивні системи залпового вогню, розміщені в порушення ліній відведення в непідконтрольному уряду районі Луганської області. Відомо, що поблизу селища Кришталевий (колишній Красний Луч) бойовики розмістили 20 "Градів".

Нагадаємо, з 4 по 6 червня на Донбасі Організація з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала численні порушення режиму припинення вогню, серед яких обстріли та вибухи.

За матеріалами: 5.ua
Добавлено: 23-06-2021, 09:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх