Спека в Україні б'є рекорди: такого не було майже півтори сотні років

Декілька показників побили свої рекорди 1924 року. 

Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського учора, 24 червня, зафіксувала у Києві нові температурні рекорди літа. Про це повідомляє пресслужба обсерваторії.  

Учора у столиці середньодобова температура повітря становила +28,1°С. Цей показник на 1,6°С вище попереднього рекорду, який зафіксували цього дня в 1924 році.

Свій попередній рекорд побив також показник максимальної температури повітря після полудня. Учора у столиці він становив +35,5°С, що на 2,3°С більше, ніж 136 років тому. Крім цього, він на 0,5°С був вищий за характерний для цієї пори показник. Попередній історичний максимум для першого місяця літа тримався з 1885 року.

"Мінімальна температура повітря 24 червня не опустилась нижче +22,2°С, що на 1,5°С тепліше, ніж це було у 1964 році", - повідомляють в обсерваторії. 

Напередодні синоптик Леонід Горбань зробив прогноз щодо того, якою буде погода у липні. За його словами, очікується багато дощів та бурі, будуть й аномально спекотні дні.

Найближчими днями погода в Україні суттєво зміниться, через що в більшості регіонів країни очікуються грози, град і зливи.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє пресслужба ДСНС у Facebook.

"За інформацією Укргідрометцентру, 26 червня у західних, вдень північних та південних областях, а 27 червня в Україні грози, вдень в окремих районах град та шквали 15-20 м/с", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що вдень 26 червня у західних, 27 червня у північних, центральних та південнихобластях місцями сильні зливи.

Нагадаємо, що в останні дні на більшу частину території України поширив свій вплив антициклон ZOE. При антициклоні в літній період погода є сухою, малохмарною і спекотною. Саме такі погодні умови збережуться практично по всій території нашої країни до кінця цього тижня.

ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UA
Добавлено: 25-06-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх