Окупанти обстріляли житловий скетор Авдіївки- один будинок згорів вщент

Окупанти провокують українських військових, обстрілюючи їх із населених пунктів та об'єктів цивільної інфраструктури ОРДЛО, напередодні засідання ТКГ

Російсько-окупаційні війська обстріляли приватний житловий сектор Авдіївки. Про це у Facebook повідомляє пресслужба штабу ООС.

Окупанти стріляли із заборонених Мінськими домовленостями 122-міліметрових артилерійських систем та мінометів калібру 120 мм.

Унаслідок обстрілу постраждало кілька приватних осель. Один будинок зруйнований пожежею. Мінами та снарядами пошкоджені прилеглі домогосподарства.

Ніхто з мирних жителів не постраждав.


Окупанти провокують українських військових, обстрілюючи їх із населених пунктів та об'єктів цивільної інфраструктури на тимчасово окупованій території України. Про це також повідомили у штабі ООС у Facebook.

Так, у штабі ООС повідомляють, що сьогодні, 1 липня 2021 року, з 6:15 упродовж двох годин зафіксовано 8 інтенсивних обстрілів у напрямку Авдіївки із застосуванням заборонених на лінії зіткнення 122-міліметрових артилерійських систем та мінометів калібру 120 мм.

Ворог вів вогонь з окупованих населених пунктів Яковлівка, Мінеральне та Макіївка. Крім того, зафіксоване ведення вогню з території шахти імені Засядька в Донецьку. 

Метою проросійських найманців є провокування підрозділів ЗСУ на відкриття вогню у відповідь та створення інформаційних прецедентів для формування порядку денного найближчого засідання Тристоронньої контактної групи, що відбудеться 6-7 липня, сказано в повідомленні.

Агресивні дії окупантів спрямовані на фабрикування фейків щодо руйнування цивільної інфраструктури на тимчасово окупованих територіях та оприлюднення їх на різних міжнародних майданчиках із метою формування у світової спільноти викривленого уявлення про події на сході України. Подібні пропагандистські кліше активно поширюються останнім часом як ватажками незаконних збройних формувань, так і високопоставленими російськими політиками, заявляють у штабі ООС.

І обстріли з боку окупантів супроводжуються інтенсивними інформаційними "вкидами" зі звинуваченнями в цьому українських військових.

"Такі дії збройних формувань РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей суперечать будь-яким нормам і правилам ведення війни. Українська сторона зі Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін верифікувала ці порушення та поінформувала Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ", – мовиться в повідомленні штабу ООС.


За матеріалами: 5.UA
Добавлено: 1-07-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх