Польща готова компенсувати Україні збитки від запуску "Північного потоку - 2"

Глава МЗС Польщі запропонував компенсувати Україні запуск "Північного потоку - 2" і закликав Німеччини також прийняти фактичну участь. Після запуску "Північного потоку - 2" Україна потребуватиме посилення політичної підтримки і підвищення оборонного потенціалу.

Глава МЗС Польщі Збігнєв Рау заявило готовності Варшави компенсувати ці збитки Києву і закликав західних партнерів перейти від слів до справи в цьому питанні. "Я закликаю Німеччину взяти на себе відповідальність за своє рішення запустити" Північний потік - 2 "і прийняти фактичне, а не фіктивне участь в компенсації", - сказав дипломат.

Рау впевнений, що Кремль вкладав величезні кошти в будівництво газопроводу не для того, щоб в результаті не скористатися цим інструментом. Йдеться, ймовірно, про передбачувані маніпуляціях Москви з поставками газу з метою "домовитися" про певні преференції для Росії. Напередодні запуску газопроводу Польща готова брати участь "в компенсації утворився дефіциту" і надати підтримку Україні.

Раніше російський блогер Ель Мюрид звернув увагу на відмову "Газпрому" поставити додаткові обсяги газу в Європу під час ремонту двох газопроводів. Це рішення вже відбилося на ціні на паливо і в майбутньому може зіграти на руку главі Кремля.

ЗМІ пишуть, що Кремль навмисне відмовляється нарощувати транзит газу в Європу через Україну, щоб полоскотати нерви Заходу підвищенням цін в ЄС. Після холодної зими в сховищах на Заході залишилося занадто мало газу, що може Європу бути більш поступливою в переговорах з російською стороною.

За матеріалами:  "Діалог.UA"
Добавлено: 1-07-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх