Рада заслухає аграрного міністра та візьметься за зарплати вчителів

Міністр аграрної політики відзвітує перед нардепами про запуск ринку землі

П'ятничне засідання Ради розпочнеться з традиційної години запитань до уряду

Верховна Рада України о 10 ранку розпочне пленарне засідання. Серед іншого парламентарі розглянуть законопроєкт про мовні права корінних народів в сфері освіти а також проєкт закону про запровадження базової зарплатні педагогів на рівні трьох мінімальних заробітних плат. Про це йдеться у порядку денному Ради.

Свій робочий день народні депутати розпочнуть з години запитань до уряду.

За трибуною у парламенті з доповіддю виступить міністр аграрної політики Роман Лещенко, який розповість про запуск земельної реформи в Україні з 1 липня.

Нардепи розглянуть також наступні законопроєкти:
  • щодо скасування закону про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (3711-д),
  • щодо додаткових гарантій прав педагогічних та науково-педагогічних працівників під час дії карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (3033а),
  • щодо забезпечення мовних прав корінних народів, національних меншин України у сфері освіти (4648),
  • про запровадження базової зарплатні педагогів на рівні трьох мінімальних заробітних плат та запровадження доплати за кваліфікацію та стаж для педагогів (3895),
  • про правила відбування адміністративного арешту (3047а),
  • про імплементацію Національного плану скорочення викидів від великих спалювальних установок (5129),
  • посилення відповідальності за незаконне видобування корисних копалин (3576),
  • щодо протидії дискримінації за ознакою статі (3427).
  • Зазначимо, Верховна Рада 1 липня проголосувала у першому читанні за проєкт закону президента про олігархів. Відповідне рішення підтримали 275 нардепів, проти виступили 39 обранці, утрималися – 19, не голосували – вісім депутатів. Жодного голосу за закон не дали ОПЗЖ, «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос».
  • Депутатка Вікторія Сюмар пояснила, чому закон про олігархів – «найбільша корупційна схема».
  • Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський на початку червня подав у Раду закон про олігархів. Проєкт закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» значитися як невідкладний.
Закон визначає так званих олігархів як осіб, що мають значний вплив у господарському, політичному житті України, а також контролюють основні сегменти медійного простору.

Тим часом, обрані в Італії депутати Європейського парламенту, які досі не були помічені в увазі до українських питань, виступили проти так званого «антиолігархічного» урядового законопроєкта. 

За матеріалами: Главком

Добавлено: 2-07-2021, 10:40
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх