Ранкові обшуки в "Київавтодорі" пов'язані з розкраданням понад 110 млн гривень

У спецслужбі кажуть про багатомільйонні розкрадання.

Служба безпеки після обшуків у “Київавтодорі” повідомила про те, що задокументувала масштабне розкрадання коштів посадовцями підприємства. Як зазначили у пресслужбі СБУ, лише одна із закупівель “Київавтодору” завдала бюджету Києва збитків на понад 20 млн грн.

Всього ж, згідно з матеріалами Держбюро розслідувань (ДБР), зловмисникам вдалося викрасти понад 110 млн гривень бюджетних коштів.



“Оперативники спецслужби встановили, що у жовтні-листопаді 2020 року КК “Київавтодор” провела закупівлю всесезонних машин для літнього та зимового утримання доріг. За результатами проведених тендерів компанія уклала договори з підпорядкованою їй комерційною структурою. Предмет договору - поставка 24 дорожніх комбінованих машин на загальну суму 141 млн грн”, - повідомили в СБУ.

За попередніми оцінками, всесезонні машини закупили за значно завищеними цінами. В СБУ додали, що саме ця закупівля і завдала понад 20 млн грн збитків столичному бюджету.

“У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України проведено низку обшуків у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, КК “Київавтодор”, в офісах комерційних структур та за місцями фактичного проживання фігурантів справи”, - зазначили в СБУ.

У результаті обшуків правоохоронці вилучили фінансову документацію, електронні носії інформації, які підтверджують протиправну діяльність.

У травні силовики провели у столиці численні обшуки. Зокрема, приходили й до багатоповерхівки, де живе мер Києва Віталій Кличко, та до голови виконавчого комітету партії УДАР Артура Палатного. За підсумками обшуків підозру отримали 11 посадовців.

Ситуація між Банковою і мером Києва Віталієм Кличком загострилася ще в квітні. Кличко вимагав від влади введення жорсткого національного локдауну, а у відповідь отримав погрозу від прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про звільнення з посади голови КМДА. 

ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UA
Добавлено: 8-07-2021, 15:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх