Призначено нового спецпредставника ОБСЄ в Україні: хто він і коли почне виконувати свої обов'язки

Гайді Ґрау на цій посаді заступить фінський дипломат Мікко Кіннунен, який почне роботу 1 серпня.

На посаду спецпредставника ОБСЄ в Україні і в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу призначили фінського дипломата Мікко Кіннунена, повідомляє прес-служба МЗС Фінляндії в понеділок, 19 липня.

Він почне виконувати свої обов'язки 1 серпня.

Кіннунен - генеральний директор з політичних питань МЗС Фінляндії. У 2009-2013 роках працював послом Фінляндії в Казахстані і Киргизстані. Також працював у посольствах у Москві і Вашингтоні, як і в представництві Фінляндії при ООН.

Українська делегація в ТКГочікує від новопризначеного спеціального представника ОБСЄ в Україні та ТКГ фінського дипломата Мікко Кіннунена сприяння у встановленні миру на сході України, повідомив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

"Ми очікуємо від нього реалізацію місії глави ОБСЄ щодо України і допомогу у встановленні миру на українській землі", - сказав Арестович, передає "Інтерфакс-Україна".

Мікко Кіннунен в даний час є політичним директором (генеральним директором з політичних питань) МЗС Фінляндії. У 2009-2013 роках Кіннунен працював послом Фінляндії в Казахстані і Киргизстані. Крім того, він працював в посольствах в Москві і Вашингтоні, а також в постійному представництві Фінляндії при Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку.

Нагадаємо, 6 липня стало відомо, що пост спецпредставника ОБСЄ в Україні залишить швейцарка Гайді Ґрау, яка заступила на нього в грудні 2019 року.

За матеріалами:  Корреспондент.net, ZN,UA
Добавлено: 20-07-2021, 09:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх