Зеленський готовий зустрічатися з Путіним і в "нормандському форматі", і віч-на-віч, аби раз і назавжди припинити стрілянину на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський не задоволений, що порушення режиму припинення вогню на сході України не припиняються.. Зустріч у Нормандському форматі буде, але все залежить від Росії, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський не задоволений, що порушення режиму припинення вогню на сході України не припиняються.

Про це прессекретар президента України Сергій Никифоров сказав на брифінгу, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на УНІАН.

"Сьогодні річниця запровадження режиму припинення вогню на сході України. Це перемир'я багато хто критикує, називає його несправжнім, але варто поглянути на цифри. Отже, за попередній період, тобто за рік, до 27 липня 2020 року понад 4 тисячі обстрілів, 88 загиблих і 500 поранених. За останні рік, тобто з 27 липня 2020 року до нині - 2 тисячі обстрілів, 45 загиблих, 150 поранених. Тобто, вдвічі менше обстрілів, вдвічі менше загиблих і понад більш ніж втричі менше поранених", - сказав Никифоров.

"Чи задоволений президент цими цифрами? Звичайно, ні. Президент буде задоволений, коли у зведеннях буде нуль обстрілів, нуль загиблих, нуль поранених. Президент зі свого боку робить усе можливе, він неодноразово повторював, що готовий зустрічатися і в "нормандському форматі", і віч-на-віч із російським президентом, аби раз і назавжди припинити стрілянину на сході України. На жаль, вочевидь, у Кремлі цілі трошки інші. Тим не менше, саме мир залишається пріоритетом президента", - наголосив речник.

Раніше Зеленський заявив: "Питання повернення Донбасу, питання "тиші" на Донбасі, питання збереження людей, питання зменшення обстрілів, питання обмінів. Усі ці питання, які всі вже розуміють в Україні. Всі вони сьогодні залежать від бажання РФ і тиску та допомоги всіх наших партнерів та учасників "нормандської четвірки". Тому все залежить від цього, ми все на цьому шляху робимо. ... Ми готові до переговорів в нормандському форматі. Я впевнений, ця зустріч буде. Але на сьогоднішній день це все залежить від Росії", - підкреслив Глава держави.
Добавлено: 28-07-2021, 10:21
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх