Україна буде змушена впроваджувати обмеження для невакцинованих (ВІДЕО)

Україна буде змушена вводити обмеження для невакцинованих громадян, як тільки епідеміологічна ситуація погіршиться.

Обмеження планують вводити як в школах, так і на підприємствах громадського харчування і в транспорті.

Про це повідомив глава парламентського комітету з питань здоров'я нації, нардеп від "Слуги народу" Михайло Радуцький на своїй Facebook-сторінці.

Ризики після вакцинації від коронавируса: інфекціоністка Голубовська розповіла, що треба робити

У разі погіршення ситуації з ковід в Україні хочуть дозволити працювати тільки тим школам, де вакциновано не менше 80% вчителів (зараз щеплена лише половина педагогів від загальної кількості).

Радуцький вважає, що аналогічні обмеження логічно ввести для транспортників, підприємств громадського харчування і комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населенням.

"Хворий водій маршрутки інфікує ніяк не менше людей, ніж учитель", - зазначає нардеп.

"Ми в Україні не говоримо про обов'язкову вакцинацію, ніхто не має права змушувати людину вакцинуватися. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники", - додав він.

Радуцький також нагадав, що Україна на позаминулому тижні отримала більш ніж 2 млн. Вакцин, минулого тижня більш 2.5 млн, тому вакцинація відкрита для всіх бажаючих. Підприємствам пропонують подавати заявку, замовляти мобільний бригаду і вакцинувати співробітників прямо на робочому місці.

"Тому тепер кожен вирішує сам - дозвілля і повноцінна робота або вимушені обмеження на час чергової хвилі коронавируса", - закликав він.

Нагадаємо, Україна посилює правила в'їзду через поширення індійського штаму коронавируса - "Дельта". Українці зможуть безперешкодно повертатися на батьківщину в разі наявності хоча б одного щеплення від COVID-19, в іншому випадку вони повинні йти на самоізоляцію. Іноземці повинні мати два щеплення. 

ґ

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 2-08-2021, 10:10
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх