Погода 5 серпня підмочить плани українців: з дому краще не висовуватися

Синоптики прогнозують похолодання та дощову погоду

У четвер, 5 серпня, погода накриє грозовими дощами західні, північні та місцями центральні області України, але у східній і південній частині країни втримається спека до +33 градусів. У Карпатах через сильні зливи оголошено ІІ рівень небезпеки, помаранчевий.

Як повідомляє Укргідрометцентр, у західних областях – від +22 до +27 градусів, вночі температура триматиметься в межах від +13 до +16 градусів.

У центральних областях температура вдень від +25 до +29 градусів, вночі – від +14 до +17 градусів.

У північних областях цього дня температура повітря вдень триматиметься в межах від +24 до +29 градусів, а вночі – до +18.

У східних регіонах – вдень від +27 до +33, вночі – від +17 до +21. На півдні температура повітря - від +26 до +32 градусів вдень, нічна – від +14 до +16 градусів.


Відомий синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що грози гримітимуть у Німеччині, Центральній Європі, Хорватії, а потім прийдуть і в Україну. Повітря прогріється до +27 градусів максимум. А ось в п'ятницю, 6 серпня, в столиці пройде злива, яка буде супроводжуватися шквальним вітром.

Народний прогноз погоди на 5 серпня в Україні

У цей день вшановується пам'ять Почаївської ікони Божої Матері та мученика Трохима. У народі Трохима називають безсонням, оскільки йде пора посилених робіт, страждання: "Хорошому господареві день малий". На полях в цей час закінчувалася прибирання. Наші предки помітили, що серпневі роси - до відмінної погоди.

Нагадаємо, що для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

За матеріалами: Знай.uа
Добавлено: 5-08-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх