Данилюк поскаржився на Милованова до ОАСК

Колишній секретар РНБО вирішив оскаржити дії комісії і заблокувати подальше проведення конкурсу.

Данилюк попросив ОАСК заблокувати роботу комісії на чолі з Миловановим

Колишній міністр фінансів і секретар РНБО Олександр Данилюк планує заблокувати наступні етапи конкурсу на посаду директора Бюро економічної безпеки. У четвер, 5 серпня, він подав позов до Окружного адміністративного суду Києва, повідомили в юридичній компанії «Міллер», що представляє інтереси Данилюка.

Позиція позивача полягає в тому, що конкурсна комісія на чолі з Тимофієм Миловановим незаконно усунула його від участі в конкурсі. Укладачі позову вказали, що Данилюка не допустили, так як він не надав документ про профільну освіту. Однак у переліку документів, які повинен подати кандидат, такої вимоги немає. Вимога щодо профільної освіти пред'являється до особи, яку призначають на посаду директора БЕБ.

В якості забезпечення позову представники Данилюка просять заборонити проведення всіх наступних етапів конкурсу.

«Під час конкурсу з обрання директора новоствореного Бюро економічної безпеки України було порушено процедури - одного з кандидатів протиправно відсторонили від участі, що позбавляє український права на чесний вибір. У зв'язку з цим, подальші етапи конкурсу відбуватися не можуть», - підкреслили в компанії.


29 липня конкурсна комісія на чолі з Тимофієм Миловановим не допустила Олександра Данилюка до участі в конкурсі на посаду директора БЕБ. Підставою стала відсутність у нього диплома про економічну освіту. Диплом Університету Індіани комісія не врахувала, так він його не було нострифіковано (не пройшов процедуру підтвердження Міністерством освіти і науки України).

Наступного дня Милованов прийшов на день народження до Данилюка, і той в ході суперечки вдарив гостя в обличчя.

За матеріалами: ZN,UA
Добавлено: 6-08-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх