Зустріч Меркель та Зеленського

Меркель після переговорів з Зеленським заявила, що угода про транспортування російського газу через територію України має бути продовжена і газ не можна використовувати у якості зброї.

За словами Меркель, вона під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним поінформувала його — Німеччина виступає за транзит газу через ГТС України до Європи. Також вона допустила введення нових санкцій.

Пряма мова: «Я з російським президентом про це говорила, що ми хочемо якнайшвидшого продовження договору (між Україною та РФ про транспортування газу — УП), який діє до 2024 року. Ми говоритимемо про це і у Європі, і з компаніями, які з цим пов’язані.

Ми єдині з американською стороною в тому, що газ не можна використовувати як зброю, пише УП

Зустріч Меркель та Зеленського

Зеленський на брифінгу після переговорів з Меркель заявив, що досі не розуміє, хто дасть гарантії економічної безпеки Україні після 2024 року, коли завершиться дія контракту на транзит країною російського газу в Європу.



«Ми обговорювали з пані канцлеркою питання щодо продовження договору про транзит газу через територію України після 24 року, але поки що, я вважаю, це дуже загальні речі…

Я хочу зрозуміти, що буде отримувати Україна і що може втратити наша держава після того, як закінчиться договір 24 року, і хто дає конкретні гарантії Україні».

На виконання домовленостей між Зеленським і Меркель між НАК «Нафтогаз України» та німецькою енергетичною компанією RWE (Rheinisch-Westfälisches Elektrizitätswerk) укладено меморандум про співробітництво в секторі водневої економіки.

"Нічого неприйнятного для України під час сьогоднішньої зустрічі Меркель із Зеленським не прозвучало. Акуратно обійшли (швидше за все, за ініціативою української сторони) незручну для нас тему формули Штайнмайера, — коментує аналітик Олександра Решмеділова.

— Зеленський активно говорив про фінансування флоту, армії, додаткової допомоги по частині озброєння.
Меркель у відповідь на це нічого конкретного не запропонувала.
Зазначу, що Меркель зустрілася не лише з президентом Зеленським, але і з прем'єром Шмигаль. З главою Кабміну, ймовірно, обговорювали ініційований урядом законопроєкт щодо державної політики перехідного періоду на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Путін після зустрічі з Меркель заявив, що Україна прийняла ряд ініціатив, які суперечать Мінським угодам. Не думаю, що Меркель особисто з червоною ручкою правила законопроєкт. Але, можливо, щоб переговори не заходили в глухий кут, вона якісь важливі моменти там позначила ", пише Комментарии

Нагадаємо:

  • Після введення в експлуатацію
  • Наразі вже завершилося укладання труб другої нитки «Північного потоку-2» у виключній економічній зоні Данії, газогін перебуває на фінальній стадії будівництва.



За матеріалами: УП
Добавлено: 23-08-2021, 10:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх