Грошей на субсидії не вистачить до зими: що планує робити уряд

«У бюджеті було заплановано 36 млрд грн. На сьогодні понад 35,2 млрд грн використано на виплату субсидій», — повідомив Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді. Про це свідчить офіційний сайт парламенту.

За його словами, розрахунки Міністерства соціальної політики свідчать, що до кінця року на ці потреби необхідно ще 12 млрд грн.

Нагадаємо, Кабінет міністрів вніс зміни в правила отримання субсидій в Україні. Тепер претендувати на виплати зможуть ті, у кого є до 100 тис. гривень. До цього діяла межа до 57 тис. гривень.

Кабінет міністрів посилив вимоги до доходів українців для надання житлових субсидій. Зокрема, тепер під час призначення держдопомоги будуть враховуватися кошти від депозитів і дивіденди від цінних паперів.



Міністерка соціальної політики Марина Лазебна розповіла, що в Україні проводиться верифікація субсидіантів і пенсіонерів. Її здійснює Міністерство фінансів. Такі перевірки проводять з метою забезпечити цільове використання коштів та мінімізувати ризики помилок під час здійснення виплат.

Лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час Години запитань до уряду звинуватила прем'єр-міністра Дениса Шмигаля в тому, що він дав неправдиву інформацію про те, що тарифи на тепло не зростатимуть.
Глава уряду підкреслив, що зміна тарифів на тепло і гарячу воду це сфера відповідальності органів місцевого самоврядування.
"Ті органи місцевого самоврядування, які не мають можливості утримати тариф, звертаються в міністерство розвитку громад і територій, і ми разом шукаємо, як "підставити плече". Я впевнений, що за потреби народні депутати підтримають зміни до бюджету, щоб надати кошти тим, хто їх потребує", - пообіцяв Шмигаль.

За матеріалами: OBOZREVATEL
Добавлено: 10-09-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх