Черкащина: лікарка видавала пацієнтам Covid-сертифікати без вакцинації

Схему виготовлення підробок викрила кіберполіція, повідомила пресслужба відомства, пише Cazeta.ua

"32-річна лікарка сімейної медицини спільно із 48-річною знайомою (була посередницею. - Gazeta.ua) у месенджерах пропонували громадянам отримати міжнародний сертифікат без вакцинації. За п'ять тисяч гривень медпрацівниця обіцяла внести відомості про нібито проведену вакцинацію до відповідних електронних реєстрів", - ідеться в повідомленні.

Вона навмисно робила помилки під час внесення даних клієнтів. Тож медична довідка не генерувалася в застосунку "Дія". Натомість медпрацівниця видавала паперові Covid-сертифікати, завірені власною печаткою.



В оселях правопорушниць і в кабінеті лікарки поліція провела обшуки. Вилучили печатки, копії документів і медичних декларацій, банківські картки, мобільні телефони й оформлені Covid-сертифікати.

Зараз правоохоронці встановлюють осіб, які скористалися послугами зловмисниць.

За скоєне жінкам загрожує до шести років позбавлення волі з позбавленням права займатися певною діяльністю до трьох років.

На Харківщині приватна лабораторія із працівниками турагенції підробляли результати ПЛР-тестів на коронавірус і вносили фальсифіковані дані в застосунок "Дій удома". Нелегальна діяльність щомісяця приносила зловмисникам до 1 млн грн.
Добавлено: 28-09-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх