У «червону зону» переходять ще два регіони

«Державна комісія вирішила встановити: з 00 години 00 хвилин 26 жовтня 2021 року «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Рівненської та Миколаївської областей», - пише Немчінов у Telegram.

Таким чином, з вівторка у «червоній зоні» опиняться вісім областей, зараз у ній перебувають: Херсонська, Запорізька, Донецька, Дніпропетровська, Одеська та Сумська.

У «червоній зоні» забороняється робота закладів громадського харчування, кінотеатрів, театрів, ТРЦ, ринків і масові заходи. Дозволяється робота продуктових магазинів, АЗС, пошти, банків, аптек та ветклінік. Обмеження не поширюються на 100%-во вакцинованих. Робота транспорту регулюється місцевою владою.

З 21 жовтня діють нові обмеження для міжобласного транспорту (літаки, поїзди, автобуси): всі пасажири та водії мають бути вакциновані, показати довідку про перенесений ковід чи негативний тест. При переїзді з «жовтої» зони в «жовту» достатнього однієї дози вакцини, а для поїздки до «червоної» зони потрібні дві дози. Ці вимоги не поширюються на дітей.



Нова хвиля коронавірусу в Україні почалася раніше, ніж прогнозували науковці, і за своєю інтенсивністю перевершує минулорічну. Зараз Україна посідає сьоме місце в світі за зростанням захворюваності (за даними аналітиків Університету Джонса Хопкінса).

У четвер, 21 жовтня, в Україні зафіксували одразу два коронавірусних антирекорди: за кількістю нових випадків (22 415) та померлих від ускладнень (546). А кількість госпіталізацій під час нової хвилі встановила історичний максимум.

Понад 94% важких хворих у реанімаціях не щеплені жодною дозою вакцини від ковід. Президент Володимир Зеленський попередив: вітчизняна система охорони здоров'я не витримає зростання шпиталізацій, альтернативою може бути тільки локдаун.

З 23 вересня вся територія України перебуває в «жовтій зоні» епіднебезпеки. В усіх регіонах діють нові правила карантину і міжобласних перевезень. Паралельно обмеження посилюють у регіонах.

ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UA
Добавлено: 23-10-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх