В Україні з початку пандемії від коронавірусу померли 42 дитини

З початку пандемії в Україні COVID виявили у 152 790 дітей.

З початку пандемії в Україні COVID виявили у 152 790 дітей. Від коронавірусу померли 42 дитини. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Відзначається, що наразі у країні інфіковано понад 29 тисяч дітей. З них 760 хворих перебуває на стаціонарному лікуванні, а 340 — з підозрою на COVID.

Зайнятість ліжок, призначених для неповнолітніх з коронавірусом, в Україні становить 22%.



Нагадаємо, в Україні за день підтвердили 14 634 нових випадків коронавірусу — всього в країні їх уже 2784039.

У Тернопільській області тримісячна дитина померла від COVID-19.

Раніше Імунолог Федір Лапій повідомив, що дітей можна щеплювати тільки вакциною Pfizer.

На початку літа 2021 року було затверджено рішення, що три категорії дітей – ті, які перебувають в групі ризику, які виїжджають за кордон для участі у змаганнях та ті, які отримали першу дозу поза територією України — можуть бути щепленими.

Наприкінці вересня цього року було прийнято і схвалено МОЗ рішення, що всі діти віком від 12 років можуть отримати вакцину від Covid-19. Це рішення вступило в силу три тижні тому. Хочу наголосити, що вакцина, яка дозволена дітям – це Pfizer/BioNTech. Батьки повинні це знати. Бо у нас, як у приказці "Вміла готувати, та не вміла подавати" — лікарі не завжди читають постанови, не заходять на сайт МОЗ і не володіють певною інформацією. Тому якщо ваш сімейний лікар не знайомий з цією постановою, рекомендую батькам, які хочуть вакцинувати своїх дітей, роздрукувати її перед тим, як йти на прийом.



За матеріалами: Корреспондент.net
Добавлено: 26-10-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх